SASKİ Siklon Yağışlarına Karşı 24 Saat Görevde

SASKİ Siklon Yağışlarına Karşı 24 Saat Görevde

Sakarya'da etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı SASKİ ekipleri altyapı temizlik çalışmalarını tamamladı ve 24 saat esasıyla sahada hazır bulunuyor.

SASKİ, Meteoroloji verilerine göre ilimizde salı sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağış dalgasına karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Yağmursuyu hatlarında, ızgara ve mazgallarda tıkanıklıkların yaşanmaması için temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, yağış anında da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 24 saat esasıyla sahada görevde olacak.

Meteorolojik Uyarılar Doğrultusunda Hazırlık

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarılarına istinaden, yarın sabah itibarıyla şehirde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

16 İlçede Kapsamlı Altyapı Çalışmaları

Şehrin 16 ilçesinde yürütülen kapsamlı temizlik ve bakım çalışmalarıyla yağmur suyu hatları, kanalizasyon sistemleri ve mazgallar tam kapasiteyle hizmet verecek hale getirildi. 10 Ekim cuma gününe kadar etkili olması beklenen yağışların olumsuzluklara neden olmadan kaynaklara eksiksiz şekilde ulaşması için ekipler, 24 saat esasıyla sahada olacak.

Siklon Dalgasının Etkileri

Meteorolojinin verilerine göre, siklon dalgası olarak adlandırılan hava olayı, atmosferdeki alçak basınç alanı çevresinde hızla dönen rüzgârların oluşturduğu fırtına dalgasına deniyor. Bu kuvvetli yağış dalgasının Marmara Bölgesi'nin batı ve güney kesimlerinden başlayarak Sakarya'ya kadar ilerlemesi bekleniyor.

7/24 Teyakkuz ve Vatandaş Desteği

Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kanal ve yağmur suyu ızgaralarındaki temizlik çalışmalarına, MGM'nin yağış uyarısının ardından hız kazandırdık. Yağmur suyu hatları ve mazgallarda yaptığımız temizlikle yağışların güvenli şekilde taşınmasını sağlayarak taşkınların önüne geçeceğiz. Sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlara karşı tüm ekiplerimiz teyakkuzda. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk durumunda 7/24 ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden bizimle iletişime geçebilir" ifadeleri kullanıldı.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Siirt'te Engelli Vatandaşlar İçin Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Hizmeti Başladı

Türkiye'de araç arızalarında İstanbul zirvede

İŞKUR 21 ilde camiler için personel alacak

Bozüyük'te Vergi Rekortmenleri ve İhracat Şampiyonları Ödüllendirildi

Bozüyük'te İsmet İnönü Caddesi'nde Kanalizasyon Hattı Yenileniyor

Kayseri Melikgazi'de Ortaköy Sokağı yeni soluk olacak

İzmit'te Akıllı Park Uygulaması ile Güvenlik ve İnternet Erişimi Artırılıyor

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri 2025 Yılında Kapsamlı Sosyal Projelere İmza Attı

Yozgat'ta Yayla Evinde Mahsur Kalan Kişi Kurtarıldı

Esenyurt'ta Aracın Önünü Kesip Camı Kafasıyla Kıran Sürücü Yakalandı

Kocasinan'da Yarıyıl Tatili Eğitim ve Eğlence İç İçe Geçiyor

Kâğıthane'de Geleneksel Balık Ekmek Festivali On Binlerce Kişiyi Ağırladı

Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosu, Çocuklar İçin 'İçindeki Renk' Oyununu Sahneliyor

Pendik Belediyesi Temizlik Filosuna 18 Yeni Araç ve Ekipman Kattı

Van Büyükşehir Belediyesi Muaythai Takımı Bölge Şampiyonası'nda Madalyalarla Döndü