SASKİ, soğuk hava nedeniyle sayaç donmalarına karşı alınacak önlemleri açıkladı

SASKİ, soğuk hava nedeniyle sayaç donmalarına karşı alınacak önlemleri açıkladı

Sakarya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle sayaç ve tesisatlarda donma riski oluştu. SASKİ, vatandaşları yalıtım yapmaları konusunda uyarırken, ekiplerin 7/24 sahada olduğunu duyurdu.

SASKİ, hava sıcaklıklarındaki düşüş ve şehrin yüksek kesimlerindeki kar yağışı nedeniyle su sayaçlarında yaşanabilecek don olayına karşı vatandaşları uyardı. Alınacak tedbirlerin yetersiz kalması durumunda ise ekiplerin 7/24 esasıyla sahada olduğu bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), mevsim şartlarının sayaçlarda donmaya yol açmaması için yapılması gerekenleri paylaştı.

Yüksek Kesimlerde Risk Artıyor

Özellikle yüksek mahallelerde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle sayaç ve tesisat borularında oluşabilecek donmaların kesintilere neden olabileceği ifade edildi.

7/24 Sahada Hizmet

Ekiplerimiz 7/24 sahada
Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, yağışların kaynaklarımıza eksiksiz ulaşması ve hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için 7/24 esasıyla sahada. Sayaçların ve tesisat borularının kalın kumaş, boru kılıfı veya izocam gibi yalıtım malzemeleriyle korunması gerekmektedir. Donan sayaçlara kesinlikle ateş veya sıcak su ile müdahale edilmemelidir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bize ALO 185 Çağrı Merkezimizden ulaşabilirsiniz" denildi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da Noel Ayini Gerçekleştirildi

Sakarya'da Aile İçi İletişim Semineri Düzenlenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Afet Koordinasyon Merkezi Kurmayı Planlıyor

Sakarya'da Aralık Kültür Sanat Takvimi Mehmed Âkif Söyleşisiyle Tamamlanıyor

Amedspor, Iğdırspor'u 3-0 Yenerek Ligin Zirvesine Yerleşti

Van'da Etkili Kar Yağışına Karşı Büyükşehir Belediyesi Seferber Oldu

Van'da Kar Mücadelesi Tüm Hızıyla Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Bilişim Akademisi'ni Ziyaret Etti

MEDEKA, 'Kültürel Rönesans' Söyleşisi ile Kent Belleğini Konuştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Atık Su Arıtma Çamuru Üzerine Akademik Teze Destek Verdi

Roboski Katliamı'nın 14. Yılında Diyarbakır'da Basın Açıklaması ve Yürüyüş Düzenlendi

SASKİ, soğuk hava nedeniyle sayaç donmalarına karşı alınacak önlemleri açıkladı

Sapanca'ya Yaşayan Meydan ve Kapalı Spor Salonu Müjdesi

Kayseri Mutfak Akademisi Şubat 2026'da Eğitimlere Başlıyor

Diyarbakır'da 'Yerinde Çözüm' Çalışmaları İle Altyapı ve Güvenlik İyileştiriliyor