Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

ANKARA (İGFA) - Savunma Sanayi Başkanlığı'nın sektöre yöenlik çeşitli finansal teşvik, hibe ve destek programları olduğunu belirteek, bugüne değin 500'ü aşkın firmaya ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 Milyar TL'ye yakın hibe ve proje desteği sağlandığını açıkladı.

BAYKAR'ın, bugüne dek yukarıda anılan finansal teşvik, hibe ve destek programlarından hiçbirisine başvurusunun bulunmadığının altını çizen SSB, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan da faydalanmadığını kaydetti. 

Yazılı yapılan açıklamada Türk savunma sanayinin 12 Milyar doları aşkın sektör cirosu, 2 Milyar Doları aşkın Ar-Ge harcaması, 850'yi aşkın projesi ve 90 Milyar dolarlık proje hacmi ile bu kutsal ve hayati amaç için çalışmalarını yürüttüğüne vurgu yapıldı.

Gösterilen büyük başarı karşısında sektörün nezdinde faaliyet gösteren şirketleri direkt ya da dolaylı olarak hedef alan, başkanlığımızı ve sektörümüzü töhmet altında bırakan dezenformasyon maksadı ile uzun zamandır üretilen içerikleri üzülerek takip ettiklerini belirten SSB, yazılı açıklamada, her gün yeni ihracat rekorları kıran Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörün önemli kuruluşlarından BAYKAR'a yönelik yürütülen art niyeti gördüklerini ifade ederek, Türk savunma sanayinin gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve beka meselesi olduğunun altını çizdi.


Haber Kaynak : İGFA

İzmit'te Köseoğlu Sokak Yılbaşı Şenliği Başladı

BELEDİYE DOĞAL YAŞAM ALANI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kartal'da Kadın Emeği Pazarı Yeni Yıl Coşkusunu Yayıyor

Bolu Belediyesi, Soğuk Havalarda Su Tesisatı Donmalarına Karşı Uyardı

Keçiören Belediyesi Kışlak Mücadelesi ve Bordo Bulamacı Uygulamasını Başlattı

Bursa Nilüfer Belediyespor Beykoz deplasmanından zaferle döndü

Mudanya'da Yeni Yıl Pazarı 19 Aralık'ta Açılıyor

Bolu İtfaiyesi 2025'te 1543 Olaya Müdahale Etti

Yalova'da 'Olaylar Çok Büyük' Tiyatro Oyunu Yoğun İlgi Gördü

İzmit Belediyesi 2026 Yılı Projelerini Planlıyor

Van'da Kar Temizleme Çalışmaları: 78 Yerleşim Yeri Ulaşıma Açıldı

Milyarlarca liralık vurgun tespit edildi! Sahte faturaya 43 gözaltı!

Mersin’de Türk Sanat Müziği rüzgarı

Pamukkale Belediyespor, Yeni Sezona Evinde Başlıyor

Kayseri Talas'ta şehitlerin hatıralarına özel buluşma