Şehir tiyatroları Hatay’da çocuklarla buluştu

Şehir tiyatroları Hatay’da çocuklarla buluştu

Şehir tiyatroları Hatay’da çocuklarla buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Hatay’ın Samandağ ve Kırıkhan ilçelerine giderek, yaşanan deprem felaketinden etkilenen ve bölgede konteyner mahalle evlerinde yaşayan çocuklarla buluşarak “Pinokyo” adlı kukla oyununu sahneledi ve kukla atölyeleri düzenledi.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Şehir Tiyatroları ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiği moral etkinliğinde, İ.B.B Afet Koordinasyon Merkezi’nin koordine ettiği Hatay’ın Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinin farklı mahallelerini ziyaret ederek çocuklarla buluştu ve iki günde 7 temsil sahneleyerek, yaklaşık 500 minik izleyici ile mutluluk dolu anlar yaşama imkânı buldu.

Oyunların yanı sıra Şehir Tiyatroları ekibinin gerçekleştirdiği 4 farklı atölyeye katılan çocuklar, kâğıt kukla ve el kuklası yapımını öğrenerek eğlenceli vakit geçirdiler. 

 Hatay’ın Samandağ ilçesinin Sutaşı, Cumhuriyet, Çevrik mahallelerinde oluşturulan Konteyner yaşam sitelerinde, Samandağ Mühendis Suphi Güzey İlköğretim Okulu’nda ve Kırıkhan ilçesinin aşağı ve yukarı mahallelerinde kurulmuş olan yaşam kentlerde sahnelenen oyunlar çocukların büyük beğenisini topladı ve yüzlerini gülümsetti.

Eskişehir Şehir Tiyatrolarının “Pinokyo” adlı kukla oyununu çok sevdiklerini dile getiren çocuklar, bu tür eğlenceli kültür sanat etkinliklerini daha sık görmek istediklerini belirterek, Eskişehir Şehir tiyatroları ekibine tekrar gelmeleri için davet de bulundular.


Haber Kaynak : İGFA

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele

TOFAŞ’ın ligdeki rakibi Bahçeşehir Koleji

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi