Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın birinci etabında Şehit Burak Aydoğan Caddesi'ndeki asfalt çalışmalarını tamamlayarak caddede çift yönlü trafik akışını yeniden başlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi'nin birinci etabında ray döşeme, ray birleştirme ve cadde asfaltlama çalışmalarını tamamlıyor.

Tarihi Projeler Hayata Geçiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KONYARAY Banliyö Hattı, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi ve Barış Caddesi tramvay hattı gibi toplu ulaşım alanında Konya tarihinin en önemli projelerini bu dönemde hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Okul Bölgesinde Trafik Rahatladı

Raylı sistem projelerinin Konya toplu ulaşımına yeni bir vizyon getireceğini vurgulayan Altay, "Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı birinci etabında, Şehit Burak Aydoğan Caddesi'nde asfalt çalışması yaptık. Burası okul bölgesi olduğu için sürücülerin sorun yaşamaması için tek taraflı trafiğe kapatılan caddeyi yeniden gidiş-dönüş yönünde sürücülerin kullanımına açtık" ifadelerini kullandı.

Toplu Ulaşımda Çağ Atlanacak

Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın ikinci etabında da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini aktaran Altay, "Demir ağlarla ördüğümüz Konya'ya toplu ulaşımda çağ atlatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedeflediğimiz tüm raylı sistem yatırımlarımızı tamamladığımızda hem trafik yükü azalacak hem de vatandaşlar sağlık, eğitim ve sanayi bölgelerine daha kısa sürede ulaşabilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Cadde Çalışmaları Devam Ediyor

Adliye önünde bulunan Furkan Doğan Caddesi'nde de asfalt çalışması gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, Adliye-Şehir Hastanesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak 1.4 kilometrelik raylı sistem güzergahındaki Yeniceler Caddesi'nde de asfalt çalışması yapacak.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

KTO'dan “Orta Anadolu Üretim Havzası” vurgusu

Denizli'de Kent Market'ten 2025'te 155 Binden Fazla Kişi Yararlandı

Mamak Belediyesi, Kreş Eğitmenlerine Ara Tatilde Hizmet İçi Eğitim Düzenledi

Volleyball World Beach Pro Tour 2026 Takvimi Açıklandı: Alanya Etabı Haziran'da

Mübadele'nin 103. Yılında Anma ve Anlatım Söyleşisi Düzenlendi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Karadolap Spor Kulübü'nü Ziyaret Etti

Pamukkale Sömestir Festivali, Madagaskar Sirki ile Final Yapacak

Seyyah Ritim Grubu Niğde'de Sahne Alacak

Mübadelenin 103. Yılı Mudanya'da Anma Etkinlikleriyle Hatırlandı

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı

“Yetenek Sirkiniz” şovu nefesleri kesti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas'ta Ziyaretler Gerçekleştirdi

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı