Şehit ve gazi yakını 263 kişi kamuya atandı

Şehit ve gazi yakını 263 kişi kamuya atandı

Şehit ve gazi yakını 263 kişi kamuya atandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 263 kişinin kamuya atamasını yaptı.

ANKARA (İGFA) - Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecek Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atama Töreni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla Bakanlıkta gerçekleştirildi.

Tarihin kahramanlık tarihi ve topraklarımızın kahraman gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin sayesinde vatanımız olduğunu dile getiren Bakan Özdemir Göktaş, “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz cesaretleriyle vatan borcunu ödediler. Bizlere düşen görev de şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkmaktır. Bu bilinçle, şehitlerimizin hatırasını yaşatıyoruz. Sorunlarının ivedilikle çözülmesi için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Gazilerimize ve ailelerine hak etmiş oldukları değeri vererek emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve ailelerine daha iyi imkânlar sunmak için çalışıyoruz. Sorunlarının ivedilikle çözülmesi için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok hizmeti devam ettirdiklerini ve yeni hizmet modelleriyle mevcut hizmetleri desteklediklerini söyleyen Bakan Göktaş,  gelir desteğinden istihdam hakkına, sağlık hizmetlerinden eğitime varana kadar pek çok alanda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yanında olduklarını ve kendi hizmetlerinin yanında hizmet çeşitliliğini artırmak için kurumlar arası iş birliği protokolleri yaptıklarını vurguladı.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına yönelik en önemli başlıklardan birisinin de istihdam olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, “İstihdam hakkının verildiği 1995 yılından 2002 yılına kadar 6 bin 315, bu yıl Nisan ayında yaptığımız atamayla birlikte 48 bin 556 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamı sağladık. Bugün yaptığımız 263 atama ile kamuda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamı toplamda 48 bin 819’a ulaşmış olacak” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: şehit ve gazi yakını 263 kişi kamuya atandı

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!