Şehit ve gazi yakınlarına 8,3 milyon liralık destek ödemesi

Şehit ve gazi yakınlarına 8,3 milyon liralık destek ödemesi

Şehit ve gazi yakınlarına 8,3 milyon liralık destek ödemesi

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 1 Nisan 2022’den itibaren aylık bin 500 TL’den 2 bin 600 liraya çıkarılan destek miktarlarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdı.

ANKARA (İGFA) - Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019’da kurulan ve Mütevelli Heyet Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, hak sahiplerine her ay verilen destek miktarlarını 1 Nisan 2022’den itibaren destek miktarlarını yükseltirken, tüm hak sahiplerine bu ay toplam 8 milyon 299 bin 200 lira ödedi.

Vakıf tarafından Nisan 2022 ödemesi olarak 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine toplam 7.745.400 TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 239 bin 200 lira, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazilere de 317 bin 200 TL ödeme yapıldı.

Vakfın kurulduğu günden bu yana tüm hak sahiplerine toplam 112 milyon 444 bin 200 TL destek sağladığı kaydedildi.

Öte yandan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı aylık ödemelerin yanı sıra bayram ikramiyesini de 1 Nisan 2022’den itibaren bin 100 TL’den 2 bin TL’ye çıkardığı kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir'den bilimsel makalelere destek

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti