Şehit yakınları ve gazilere 12,3 milyon TL hesaplarda

Şehit yakınları ve gazilere 12,3 milyon TL hesaplarda

Şehit yakınları ve gazilere 12,3 milyon TL hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nca şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına Ocak 2023’de 12 milyon 316 bin TL yatırıldığını duyurdu.

ANKARA (İGFA)-  Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından hak sahiplerine Ocak 2023’te toplam 12 milyon 316 bin TL ödeme yapıldı.

Vakıf tarafından bu ay 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine toplam 11.932.000,00 TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 384.000,00 TL ödeme yapıldı. Böylece Ocak 2023’de hak sahiplerine toplam 12 milyon 316 bin TL ödendi.

Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019’da kurulan ve Mütevelli Heyeti Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı hak sahiplerine kişi başına aylık  4.000 TL ödeme yapıyor.
 
Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca 15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere aylık maddi destek sağlanıyor. Bu kapsamda halen toplam 3079 kişiye ödeme yapılıyor.

Bu arada vakfın kurulduğu günden bu yana tüm hak sahiplerine toplam 219 milyon 206 bin 20 lira 50 kuruş destekte bulunduğu kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Özgür Özel’den Filistin’e destek çağrısı: Eyüpsultan’da buluşalım

İkinci el otomobilde dengeli canlılık! En pahalı yakıt türü elektrikli araçlar

Banka devri tamamlanıyor... 27 Eylül'de sistem kesintisi olacak

OGM, Teknofest’te doğa ve teknolojiyi buluşturdu

Milli yüzücüler yüzmede gençlere ilham oluyor

İstanbul'da metro yapımında rekor kırıldı

İstanbul Maltepe'de kadın şoförlere bakım eğitimi

Doğanın ve tarihin kenti Muğla İstanbul’da tanıtılacak

Milletvekili Özdemir 'kalıcı yaz saati'ni sordu

Ordu’nun kadın üreticileri dünya pazarına açılıyor

Yapay zekâ ve EEG ile otizm ve dislekside erken teşhis umudu

NovaChargeX, yenilenebilir enerjide yeni bir çağ başlatıyor

Bursa kumaşları Paris’te genç tasarımcılarla küresel vitrinlerde parladı

İstanbul Beylikdüzü'nde semt pazarı yeni yerinde

Konutlarda sahil bölgelerinde yoğun satış