Şehitkamil'de Kar Temizliği ile Camiler İbadete Hazırlandı

Şehitkamil

Yoğun kar yağışının ardından Şehitkamil Belediyesi ekipleri, cuma namazı öncesinde cami girişleri ve çevresinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Şehitkamil’de Camilerde Kar Temizliği

Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışına karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için sahada teyakkuz halinde olan belediye ekipleri, cuma namazı öncesinde camilerde kapsamlı kar temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Cami Çevrelerinde Güvenlik Önlemleri

Özellikle ibadetlerini yerine getirmek üzere camilere gelen vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına harekete geçen ekipler, cami girişleri, avlular ve çevresindeki yaya yollarında biriken karları temizledi. Aynı zamanda kayganlığa karşı tuzlama çalışmaları da yapılarak güvenli geçiş sağlandı. Yapılan çalışmalarla camilere ulaşım kolaylaştırılırken, vatandaşların gönül rahatlığıyla ibadetlerini gerçekleştirmesi hedeflendi.

İlçe Genelinde Kar Mücadelesi

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yalnızca camilerle sınırlı kalmayarak ilçe genelinde ana arterler, ara sokaklar, yaya yolları, okul çevreleri ve kamu binalarında da kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle hastane çevreleri ve yoğun kullanılan güzergâhlarda çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Başkan Yılmaz'tan Açıklama

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kar yağışının etkisini sürdürdüğü süre boyunca ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olacağını belirterek, vatandaşlardan da olası buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Yılmaz, “Hemşehrilerimizin güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması için tüm imkânlarımızla sahadayız. İbadetlerini huzur içinde yerine getirmeleri için cuma namazı öncesi camilerimizde gerekli tüm önlemleri aldık” dedi.


Gaziantep,Şehitkamil Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kızılcık Şerbeti’nin Fatih’i kadrodan çıkarıldı

Ege ve Akdeniz'e sel uyarısı!

Gümüş Altınla yarışıyor! Piyasaları şaşırtan olay

Şehitkamil'de Kar Mücadelesi Kesintisiz Devam Ediyor

Şehitkamil'de Kar Temizliği ile Camiler İbadete Hazırlandı

Hamamözü Belediye Başkanı ve Kaymakamı, Amasya Orman Bölge Müdürü'nü Ziyaret Etti

Hamamözü'nde Karne Töreni Düzenlendi

Hamit Kaplan, Vefatının 50. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Hamamözü Belediyesi 2026 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Bursa'da Su Krizi Uyarısı: Ova Yılda 6 Santim Çöküyor

Bursa'nın Fethinin 700. Yılı Kutlamaları Yenişehir'de Başladı

Amasya'da Yüzyılın Konut Projesi Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Milli Güreşçi Adil Candemir Vefat Yıl Dönümünde Anıldı

Şanlıurfa'da Kar Yağışına Karşı Yoğun Ulaşım Seferberliği

Bursa'nın Fethinin 700. Yılı Kutlamaları Yenişehir'de Başladı