GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Şeker dünyanızı karartmasın!

Şeker dünyanızı karartmasın!

Şeker dünyanızı karartmasın!

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, şeker hastalığının göze olumsuz etkileri konusunda önemli uyarılarda bulundu.

İSTANBUL (İGFA)- Bugüne dek aralarında sanat dünyasının ünlü yıldızlarının yer aldığı çok sayıda tanınmış ismin göz kapağı estetiği ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez hayati bir konuda uyardı. Türk toplumunda özellikle de orta yaş sonrası sıklıkla görülen şeker hastalığının bilinen olumsuzluklarının yanısıra gözleri de etkilediğini hatırlatan Sezgin, zamanında gerekli önelmlerin alınmaması durumunda sonucun körlüğe kadar gidebildiğine dikkat çekti.

Şeker hastalığının retinadaki kılcal damarların yapısını bozup, hücre kaybına yol açtığını söyleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin, bunun da damar geçirgenliğinin bozulmasına, sarı nokta bölgesinde sıvı ve yağlı maddelerin birikmesine, beraberinde kılcal damarların tıkanarak beslenmeyen alanların ortaya çıkmasına sebep olduğunu dile getirdi. Sezgin, “Hastalığın ileri evrelerinde ağrılı göz içi basıncı yükselmesi (glokom) ortaya çıkabilir. Tedavi edilmezse bu durum körlükle sonuçlanır” sözleriyle şeker tanısı konan hastaları durumu ciddiye almaları konusunda uyardı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: şeker dünyanızı karartmasın!

'Skyroad ile Keşfet' için başvurular başladı

Kavacık’ın coğrafi işaretli üzümüne büyük ilgi

Ağız ve diş sağlığı bilinci çocuklukta başlar

2. Don Kişot İyi Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Özgür Aras: Ünlülerle çalışmak her an kriz demek

“Eyvah Nadir” İstanbul’da ayakta alkışlandı

Kayseri Büyükşehir yatırımda Türkiye ikincisi

Pamukova Mekece Sosyal Tesisleri'nin temeli 3 Kasım'da atılıyor

Kayseri'de Depremzede Öğrenciler İçin Anlamlı Koşu Düzenlendi

SGM'de 300 Öğrenci Eğlenerek Öğrendi

4. Uluslararası Tarsus Festivali 7-9 Kasım'da Başlıyor

Mersin'de 2. Mercan Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Sakarya'da yemek atıkları sokak hayvanları için mamaya dönüşüyor

Büyükkılıç ve Çiçek, Aşık Veysel Oyununu Kayseri'de İzledi

SASKİ Su Müfettişi eğitimleriyle miniklerde su bilinci oluşturuyor