Silivri afetle mücadelede tarih yazıyor

Silivri afetle mücadelede tarih yazıyor

Silivri afetle mücadelede tarih yazıyor

Silivri’de son 4,5 yılda afetle mücadele ve afete hazırlık konusunda yaptıkları çalışmalar ve dev projeler hakkında bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Afet gerçeğinin farkında olarak Silivri’mizdeki kararlı çalışmalarımızı yılmadan, bıkmadan sürdüreceğiz.” dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın göreve geldiği 2019 yılından itibaren Silivri’de afetlerle mücadele konusunda birçok proje hayata geçirildi.

1999 Marmara Depremi, 2009 ve 2012 sel felaketleri gibi geçmiş yıllarda etkili afetlere maruz kalan bir ilçe olmasına rağmen herhangi bir hazırlık yapılmayan Silivri’de, son 4,5 yılda büyük bir atılım gerçekleştirildi.   

Plan revizyonları yapıldı, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandı, riskli yapılar yıkıldı, Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu, arama kurtarma ekipleri oluşturuldu, afetle mücadele eğitimleri verildi, riskli kamu binaları yıkıldı ve yerine yeni kamu binaları yapıldı, kentsel dönüşümün önünü açacak plan düzenlemeleri gerçekleştirildi, afet lojistik depolama merkezi kuruldu, afetle mücadele eğitim pisti başlatıldı, AFAD gönüllüleri yetiştirildi, Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekipleri Türkiye’de arama kurtarma görevlisi yetiştirecek yeterliliğe yükseldi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Seferberlik ilan ederek başladık” dediği işte o çalışmaları anlattı.

“MİKROBÖLGELEME VE JEOLOJİK ETÜT ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

Silivri’deki afetlere hazırlık çalışmalarını anlatan Başkan Yılmaz, “Biz, ‘her işin başı plan’ diyoruz. Burada hem iş planı hem de şehir planlarının önemine dikkat çekiyoruz. Afetle mücadele bir plan dâhilinde, bir yol haritası oluşturularak bilimsel verilerin ışığında yapılmaktadır. Dolayısıyla bu mücadelenin birinci ve en önemli aşaması arazi mikrobölgeleme çalışmaları ve devamındaki revizyon imar planlarıdır. Mikrobölgeleme çalışmaları büyükşehir belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen biz İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yapmasını beklemeden çalışmalarımızı tamamladık ve Bakanlığa onaylattık.  

519 adet harita ve yaklaşık 16.000 hektar alanda jeolojik etüt çalışmaları gerçekleştirdik. 700 lokasyonda 10.000 metrekare zemin sondajı yaptık. Mikrobölgeleme çalışmaları sonucunda, bölgedeki yerleşime uygun olmayan, afete maruz bölgeler ve uygulamalarda önlem alınması gereken alanları tespit ettik.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: silivri afetle mücadelede tarih yazıyor

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!