SİT alanındaki yasaklı taşınmazlara 'Hazine' takası

SİT alanındaki yasaklı taşınmazlara

SİT alanındaki yasaklı taşınmazlara 'Hazine' takası

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre tabiat varlıkları, doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde yer alan ve imar planında kesin yapı yasağı getirilen gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine ait taşınmazlar, Hazine taşınmazları ile takas edilebilecek.

ANKARA (İGFA) - Yeni bir karara göre SİT alanları içinde kalan yasaklı taşınmazlar, Hazine taşınmazlarıyla takas edilebilecek.

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları Ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları İle Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, yasaklı taşınmazlardan hangilerinin takas programına alınacağı, gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri tarafından yapılan başvurular göz önünde bulundurularak bakanlık tarafından belirlenecek.

Takas edilmesi planlanan taşınmazların bedellerinin tespitinde ise tabiat varlıkları, doğal sit alanları ve özel çevre koruma bölgesi ilan edilmeden önceki fiili ve hukuki durumları dikkate alınacak.

Takas yapılsa dahi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce verilen süre içinde sabit olmayan tesis ve yapıların kaldırılmasına, mevsiminde meyvelerin toplanmasına, ürünün hasadına bir defaya mahsus olmak üzere izin verilecek.

Söz konusu yönetmelik detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da halk sağlığı hizmetlerine hepatit testi eklendi

Zafer Genç Akademi, Başkentli Gençlerin Hizmetinde

TÜRKİYE İŞ BANKASI 47. İSTANBUL MARATONU KOŞULDU

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Kuraklığa Dayanıklı Mercimek Tohumu Desteği

Yaka Manastır Tabiat Parkı'ndaki Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlanıyor

Sinem Oruç, Moldova'daki U23 Avrupa Judo Şampiyonası'nda Bronz Madalya Kazandı

Bursa'da Serme Mahallesi'ne mevsimlik işçi konukevi ve taşıt kantarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi sel ve taşkın tatbikatı gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da 17. Aşure Şenliği Düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak, Bocce Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldu

Kültür Fabrikası'nda 'Türkiye'de 1950'den Günümüze Sanat' söyleşileri başladı

Bursa'da İklim Değişikliği ve Su Krizi Masaya Yatırıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey Kestel'de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa'da 'Romeo ve Juliet' Sahnelendi, Başkan Dutlulu Seyircilerle İzledi

Manisa'da 1906 Üreticiye 525 Ton Hububat ve Yem Tohumu Desteği