Sivas'ta İYİ Parti'den hızlı tren biletine zam tepkisi!

Sivas

Sivas'ta İYİ Parti'den hızlı tren biletine zam tepkisi!

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Ankara-Sivas hızlı tren biletine gelen zamma tepki gösterdi. Karasu, "Gerçekti hayal oldu" yorumunda bulundu.

SİVAS (İGFA) - TCDD Taşımacılık tarafından yapılan ve Sivas halkını derinden etkileyen hızlı tren bilet fiyatlarına yapılan son zamlar, toplumun farklı kesimlerinde tepkilere neden oldu. Temmuz ayında 312 TL olarak belirlenen Ankara-Sivas hızlı tren yolculuk ücreti, yapılan son zamma istinaden 475 TL'ye yükseldi.

Bu zamma İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu'dan sert tepki geldi.

Karasu, "Akaryakıta her gün zam yapan hükümet, şimdi de hızlı tren biletlerine el attı. Vatandaşımız zaten özel araçlarına binemiyor, şimdi de treni çok görmüş olduk. Bu hükümetle artık evden çıkmayacağız demek ki. Hastamızı, akrabamızı ziyarete gitmek, şehir dışına çıkmak artık hayal oldu. AKP'nin 'Hayaldi Gerçek Oldu' sloganı yerine 'Gerçekti Hayal Oldu' söylemini benimsemesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Karasu, hükümetin vatandaşın ekonomik sıkıntılarına duyarsız kaldığını vurgulayarak, "Böylesine kritik bir dönemde, vatandaşın zaten daralan bütçesine bir darbe daha vurmamak adına daha dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

İYİ Parti Sivas İl Başkanı, bu tür zamların vatandaşın ekonomik zorluklarını artırdığına dikkat çekerek, hükümetten adil ve dikkatli bir yaklaşım beklediğini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele