Sivas’ta özel çocuklara akıllı takip desteği

Sivas’ta özel çocuklara akıllı takip desteği

Sivas’ta özel çocuklara akıllı takip desteği

Sivas Belediyesi tarafından yürütülen “Akıllı Takip Projesi” kapsamında, özel gereksinimli çocukların güvenliğini artırmak ve ailelerin günlük yaşamda daha huzurlu hissetmelerini sağlamak amacıyla 100 adet akıllı takip cihazı dağıtıldı.

SİVAS (İGFA) - Proje çerçevesinde; ağır otizmli, ağır ve çok ağır zihinsel gelişim farklılığı bulunan, az gören ve görme güçlüğü yaşayan 7–15 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuklar için yeni bir destek çalışması başlatıldı.

Cihazlar, isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir iş insanı tarafından Sivas Belediyesi’ne bağışlandı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla belirlenen öğrencilere cihazların dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen dağıtım programına; Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel çocuklar ve aileleri katıldı.



“YANIMIZDA BİRİLERİNİN OLDUĞUNU HİSSEDİYORUZ”

Dağıtım programında veliler adına konuşan Dilek Çakmak, özel gereksinimli çocuk annesi olmanın zorluklarına dikkat çekerek “Özel çocuk annesi olmak gerçekten çok zor; anlatılmaz, yaşanır. Bu tür programlar bizi çok duygulandırıyor, çünkü yanımızda ve arkamızda birilerinin olduğunu hissediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun’a anlamlı destekleri için yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“ANNELERİN GÖZÜ ARKADA KALMAYACAK”

Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Özcan ise Başkan Dr. Adem Uzun’un hem akademisyen kimliği hem de özel gereksinimli çocukların eğitimine verdiği destekten duydukları memnuniyeti ifade ederek “Bugün en çok da annelerin gözünün arkada kalmaması için çok kıymetli bir cihaz desteği sağlanıyor. Sayın Başkanımızın bu cihazların temini ve öğrencilerimize ulaştırılması noktasındaki katkısı son derece değerlidir. Kurumumuz ve şahsım adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“CİHAZLAR AİLELERİMİZE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK”

Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun da yaptığı konuşmada, dağıtılan cihazların hem çocukların güvenliğini artıracağını hem de velilere büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayarak “Anahtarlık formunda olan bu cihazlar çocuklarımızın en önemli ihtiyaçlarından birine cevap verecek. Velilerimiz, Android ya da iOS işletim sistemine sahip telefonları üzerinden çocuklarını kolaylıkla takip edebilecek. Cihaz; çocuğun kıyafetine, çantasına ya da engelli aracına rahatlıkla yerleştirilebiliyor. Zaman zaman basında kaybolan çocuk haberleriyle karşılaşıyoruz. Bu çalışmayla olası olumsuzluklara karşı da bir önlem almış oluyoruz” dedi.



Projeye destek veren hayırsever iş insanına da teşekkür eden Uzun, “İstanbul ziyaretlerimiz sırasında Sivaslı iş insanlarımızla bir araya geliyoruz. Bu projeye 100 cihaz bağışlayan kıymetli iş insanımız isminin açıklanmasını istemedi. Ben de huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren engelli kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2025'te 200 Evsiz Vatandaşa Konaklama İmkanı Sağladı

Denizli'nin Çal İlçesinde Altyapı Yenileniyor: 10 Milyon TL'lik Su Hattı Yatırımı

Kütahya'da Üniversite Güvenlik Koordinasyonu Toplantısı Yapıldı

İstanbul Beylikdüzü'nde evde sağlık hizmeti

Kepez Belediyesi Personeline Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi Verildi

Sivas’ta özel çocuklara akıllı takip desteği

İstanbul Maltepe’de genç piyanist Tolga Bilget sahne aldı

Kepez Belediyesi'nin Glutensiz Ürünleri E-Ticaret ile Tüm Türkiye'ye Ulaşıyor

Kepez Belediyesi, Şelale Mahallesi'nde Yeni Yol Çalışmalarına Başladı

İzmir, çocuk dostu kent politikalarıyla Türkiye’ye örnek oldu

Kepezspor Futbol A.Ş, Beykoz Maçında Üç Puan Hedefliyor

Bakan Kurum’dan COP31 mesajı: Kapsayıcı ve sonuç odaklı süreç yürüteceğiz

Mamak Belediyesi 687 Haneye ve Kreşlere Düzenli Yemek Desteği Sağlıyor

Eyüpsultan'da Emekliler Lokali'nde 'Bir Yumak Mutluluk' Etkinliği Düzenlendi

Poyraz Karayel'in Sefer'i, Düzceli oyuncu Kanbolat Görkem Arslan vefat etti