Sosyal ve duygusal becerilere eğitsel bakış

Sosyal ve duygusal becerilere eğitsel bakış

Sosyal ve duygusal becerilere eğitsel bakış

Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin değerlendirilmesinde ortak bakış açısı oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştay, Ankara'da Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, sosyal duygusal becerilerin değerlendirilmesi konusunda yapılan çalışmaların bu becerilerin vatandaşlık, ebeveynlik, gönüllülük ve girişimcilik gibi yetişkin rolleri için son derece önemli ve belirleyici olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin de ilk döngüsüne katıldığı OECD Sosyal ve Duygusal Beceriler Araştırması sonuçlarının da bu durumu desteklediğini kaydeden Aşkar, projenin, iş dünyasında üretim ve hizmet teknolojilerinin büyük bölümünde insan gücünün yerini yapay zekâya bıraktığı bir dönemde değişime uyum sağlayabilen, başkalarıyla uyumlu çalışabilen, olaylara farklı bakış açısıyla yaklaşabilen ve problemlere yaratıcı çözümler getirebilen bireylere yönelik ihtiyacın artışı ve COVID-19 salgını sonrasında öğrencilere sosyal ve duygusal yönden daha çok destek verilmesi gerekliliğinin ortaya çıkmasını göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyledi.

Çalışmanın okullarda öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin değerlendirilmesi konusunda ortak bir bakış açısı oluşturulması konusunda önemli katkı vereceğini söyleyen Aşkar, becerilerde ortak bir bakış açısına sahip olmak bu konuda bir değerlendirme çerçevesinin geliştirilmesine, bu becerilerde çeşitli eksikleri olan öğrencilerimizin erken tespitine ve süreç içinde bir izleme ve telafi sisteminin kurulabilmesine imkân sağlayacağını kaydetti. 


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali