Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan Su Ürünleri Yetiştiriciliği Desteklenmesine Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 2024-2026 yıllarında yapılacak hayvancılık desteklemelerine ilişkin karar kapsamında su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara verilecek ödemelerin usul ve esasları belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Desteklemesine Dair Tebliğ", 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu tebliğle birlikte bakanlıktan onaylı su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı yetiştiricilere 2024, 2025 ve 2026 yıllarında yapılacak su ürünleri yetiştiriciliği destekleme ödemelerine dair usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, destekler alabalık, sazan, midye ve yeni türler kapsamında mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, kerevit, karides, tıbbi sülük, Karadeniz alası, kırmızı benekli alabalık gibi su ürünlerinin yetiştiriciliğini yapanlara verilecek.

Su ürünleri yetiştiricilik belgesi bulunan ve belirlenen türlerin entansif (yoğun tarım) şekilde yetiştiriciliğini gerçekleştiren ve midye yetiştiriciliği yapan üreticilere kararda belirlenen fiyat kadar destekleme yapılacak.

Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler, faydalanmak istedikleri su ürünleri desteği için yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmesi istendi.

İlgili tebliğe ve destek miktarlarının detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz


Haber Kaynak : İGFA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Inter Academy Türkiye'yi Ziyaret Etti

Kartal Kavşağı Projesi İçin 20 Milyon TL Üzerinde Altyapı Çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, Araç Filosu Bakımını Kendi İmkanlarıyla Yürütüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MSK'nın Galibiyetinde Tribünde Yerini Aldı

Van Büyükşehir Belediyespor Taekwondo Sporcuları Kuşak Sınavında Başarılı Oldu

Mersin'de Yoğun Yağış Sonrası Temizlik ve Tahliye Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ara Tatilde Öğrenciler İçin Etkinlik Düzenledi

KAYMEK, Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Ücretsiz Tiyatro Etkinliği Düzenledi

Türkiye–Bulgaristan ticaretinde yeni hedef: 10 milyar Euro

Kayseri'de İlk Mobilya Fuarı Açıldı

Erciyes Kayak Merkezi'nin Potansiyeli Seyahat Acentelerine Anlatıldı

Kayseri'de Diş Hastanesi Ek Binasına 4 Bin Kitap Kütüphanesi

İETT'den kalp sağlığı farkındalık çalışması

Maltepe Belediye Tiyatrosu 17. yılını “Hamlet” ile kutladı

İBB ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ CDP “A LİSTESİ”NDE