Süleymanpaşa'da Depreme Dirençli Kentler İçin Çalıştay Düzenlendi

Süleymanpaşa

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen çalıştayda, depreme dayanıklı yapı teknolojileri ve geri dönüşüm konuları ele alındı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Depreme Dirençli Süleymanpaşa ve Yeni Teknolojiler Çalıştayı”, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Depreme karşı dayanıklı kentler oluşturma hedefiyle düzenlenen etkinlik, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla ilgi gördü.

Yerel Yönetimden Bilimsel Vurgu

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Burak Boğaç Baykal, belediye olarak kentin depreme hazırlıklı hale gelmesi için bilimsel veriler ışığında çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Baykal, yerel yönetimlerin üniversiteler ve uzmanlarla iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin kentin geleceği açısından değer taşıdığını belirtti.

Yeni Teknolojiler ve Geri Dönüşüm

Çalıştayda konuşmacı olarak yer alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bal, depreme dirençli yapı tasarımları ve yeni teknolojiler üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Bal’a sunumu sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Burak Boğaç Baykal tarafından çiçek takdim edildi.
Doç. Dr. Bal’ın sunumun ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Mimar Selin Koca, deprem ve yangında yıkılan binalardan çıkan atık malzemelerin geri dönüştürülmesi konusunda bir sunum yaptı. Her iki sunum da katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Öğrenci Projeleri Sergilendi

Program kapsamında düzenlenen sergide, NKÜ Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan projeler katılımcılarla paylaşıldı. Depreme dirençli yüksek bina tasarımı, sürdürülebilir çimentosuz beton üretimi, çağdaş asma germe strüktür tasarımları ile yangın ve deprem yaşamış yapıların geri dönüşümü gibi konularda öğrencilerin ürettiği çözümler sergilendi.

İş Birliği Sürecek

Sergide ayrıca Süleymanpaşa Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Süleymanpaşa Arama Kurtarma (SPAK) ekibi de stant açarak çalışmalarını tanıttı.
Çalıştay sonunda yapılan ortak açıklamada, Süleymanpaşa’nın ve Tekirdağ’ın depreme hazırlıklı olabilmesi amacıyla iki kurum arasındaki iş birliğinin artarak süreceği ifade edildi.

Tekirdağ,Süleymanpaşa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Regaip Kandili Mesajı Yayımladı

CHP'li Bulut, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce'yi Ziyaret Etti

Altınordu'da Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgiyle Karşılandı

Çanakkale'de Atık Toplama Saatleri e-Belediye Uygulaması ile Dijital Ortamda

Eskişehir'de Halk Et Market Ağına İki Yeni Şube Eklendi

Toroslar'da Cumhuriyet Alanı Yılbaşı Pazarı'na Yoğun İlgi

İBB DARÜLACEZE’DE 2026’YA MERHABA

ÖZKAN UĞUR MÜZİK STÜDYOSU BAŞARIYA DOYMUYOR

ESMEK, Yeni Yıl İçin El Emeği Ürünler Pazarı Kuruyor

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Spil Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Karşıyaka Mahallesi'nde 30 Yıl Sonra Altyapı ve Asfalt Çalışması Başladı

Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Yeni Yıla Merhaba Konseri Verdi

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'den Regaip Kandili Mesajı

Konya Protokolü, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile Ankara'da İstişarede Buluştu

Süleymanpaşa'da Depreme Dirençli Kentler İçin Çalıştay Düzenlendi