Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi için illk iş birliği

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi için illk iş  birliği

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi için illk iş birliği

Renault Group desteğiyle hayata geçen Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ) ve Özyeğin Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İSTANBUL (İGFA) - Ulaşım sistemlerinin yeni düzene daha iyi entegrasyonuna katkı sağlamak ve inovatif çözümler geliştirmek amacıyla yola çıkan Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ), ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla bir araya geldi.

Bu amaçla ilk iş birliğini Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştiren Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi  (SMİ)’nin protokol töreninde açıklamalar yapan SMİ Kurucusu, sözcüsü ve Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu,  2050 yılında kent nüfusunun 2,5 milyar kişi artacağına dikkati çekerek, "Mobilite, kentleşmenin en önemli konularından biri.  Kentleşmenin artmasıyla yaşam kalitesini arttırmak için sürdürülebilir, akıllı ve yenilikçi bir ulaşım planlama yaklaşımına ihtiyaç duyuyoruz. Buna ancak ortak akılla çözümler getirebilir ve geleceğin mobilitesini tasarlayabiliriz. Bu nedenle, geleceğin ulaşım çözümlerini tasarlayacak bir bağımsız düşünce kuruluşu olarak yola çıktık” dedi.

Ulusal ve uluslararası paydaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kaya ve akıllı şehir planlamacılığı alanından dünyanın önde gelen mimarlarından Sotiris Tsoulos konuşmacı olarak yer aldı. 

Protokol imza törenine katılan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, girişimci bir araştırma üniversitesi olarak bu çalışmaların uygulama alanlarını özel sektör, kamu, STK’lar ve girişimciler ile beraber oluşturmayı ve geliştirmeyi değerli ve gerekli gördüklerini söyledi. Paydaşlarla birlikte imza atılan tüm çalışmalarda önceliklerinin sürdürülebilir bir dünyada insana yakışır bir yaşam şekline çok disiplinli bilimsel katkıda bulunmak ve veri ile beslenen etkisi yüksek çözümler üretebilmek olduğunu kaydeden Gençtürk, "Özyeğin Üniversitesi’nin benimsemiş olduğu bu özgün yaklaşımın en güncel örneği de geleceğin ulaşım çözümlerimi tasarlamak üzere yola çıkmış olan SMİ ile iş birliğimiz. Bu iş birliği çerçevesinde mobilite sorunlarına veri güdümlü çözümler üretmek amacı ile araştırma projesi fonlayan kuruluşlara başvurularda bulunarak (AB, TÜBİTAK gibi) ortak, örgün ve sürekli eğitimler gerçekleştirmeyi, ortak veri ambarını geliştirmeyi ve sürdürülebilir çözümler sunacak girişimcilere teknik destek olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele