Tahıl koridorunda İspanya'dan sonra ikinciyiz

Tahıl koridorunda İspanya

Tahıl koridorunda İspanya'dan sonra ikinciyiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tahıl koridorunda taşınan yük miktarı ile ilgili açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tahıl Koridoru kapsamında 1 Ağustos – 25 Aralık tarihleri arasında 585 geminin Ukrayna limanlarından hareket ettiğini açıkladı.

Bugüne kadar taşınan toplam yük miktarı 15 milyon 80 bin tonu aştığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Türkiye limanlarına gelen gemilerin taşıdığı toplam yük ise 2 milyon 247 bin 564 ton oldu”ğunu kaydetti.

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş sonrasında tahıl krizinin yaşandığını anımsatan Karaismailoğlu, dünyanın en önemli tahıl merkezlerinden biri olan Ukrayna’dan tahıl sevkiyatının durduğunu belirterek, 1 Ağustos-25 Aralık tarihleri arasında toplam 585 geminin Ukrayna’nın Odesa, Chornomorsk ve Yuzhne şehirlerindeki limanlardan yüklü olarak hareket ettiğini duyurdu.

EN FAZLA YÜK İSPANYA'YA TAŞINDI

“Gemilerle arpa, buğday, soya, ayçiçeği küspesi, buğday kepeği, bezelye, ayçiçeği çekirdeği, işlenmiş karışık gıda, şeker pancarı, ayçiçek yağı, kanola tohumu, mısır ve soya yağı olmak üzere 13 farklı çeşit yük taşındı”ğını beliren Karaismailoğlu, "“585 geminin 171’'i yüklerini Türkiye limanlarına getirdi. Ülkemiz limanlarına gelen gemilerin taşıdığı toplam yük ise 2 milyon 247 bin 564 ton oldu. Yani, toplam yükün yüzde 15’'i ülkemize geldi. Yüklerin yüzde 12’'si Afrika’'ya, yüzde 29'’u Asya'’ya, yüzde 44’'ü Avrupa’'ya taşındı. En fazla yük 2 milyon 891 bin 117 ton ile İspanya’'ya taşındı. İspanya’'yı; 2 milyon 247 bin 564 ton ile Türkiye, 2 milyon 162 bin 210 ton ile Çin takip etti”" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı