Tarihi fenerde ticaret tepkisi! Şile Feneri’nde Şile Bezi satışına tepki

Tarihi fenerde ticaret tepkisi! Şile Feneri’nde Şile Bezi satışına tepki

Tarihi fenerde ticaret tepkisi! Şile Feneri’nde Şile Bezi satışına tepki

İstanbul'da 1859 yılında inşa edilen ve uzun yıllardır Şile Feneri Deniz Müzesi olarak kullanılan tarihi Şile Feneri, CHP’li Şile Belediyesi tarafından ticari amaçla Şile Bezi satış ofisine dönüştürülmesiyle gündeme geldi. Vatandaşlar ve bölge esnafı tepki gösterdi.

Nurcan KIRCALI / İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin en eski ve en büyük deniz fenerlerinden biri olan Şile Feneri, 2004 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla müze kimliğine kavuşmuş ve uzun yıllar Şile Feneri Deniz Müzesi olarak hizmet vermişti. 2020–2022 yılları arasında yapılan restorasyonla yenilenen fener, dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle yeniden açılmıştı.

Ancak Şile Feneri’nin müze kimliği, CHP’li Şile Belediyesi ve iştirakçi şirketi Mercan Köşk tarafından ticari amaçla kullanılmasıyla tartışma konusu oldu.

Fenerin tarihi odalarında Şile Bezi ürünlerinin satışa sunulması, raflar ve POS makineleriyle alışveriş yapılması, hem ziyaretçileri hem de ilçe esnafını şaşkına çevirdi.

Vatandaşlar, müze olarak ziyaret etmeye geldikleri tarihi fenerde karşılaştıkları satış ofisinin tarihi yapının ruhuna zarar verdiğini belirtirken, Şile Belediyesi’nin İlçe merkezindeki Şile Bezi Tanıtım Ofisi’ni kapatıp burayı “Emekliler Kahvesi”ne dönüştürmesi de eleştiri konusu oldu.

Bölge sakinleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün tarihi fenerin içinde ticari faaliyet yürütülmesine izin verip vermediğinin açıklanmasını istendi.

Tarihi Şile Feneri’nin müze kimliğinin korunması ve denizcilik kültürüne hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan ziyaretçiler, uygulamaya tepki gösterdi.


Haber Kaynak : İGFA

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Bakan Uraloğlu Trabzon'da Altyapı Yatırımlarını ve Hedefleri Açıkladı

Kütahya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

Kemer'de Öğretmenler Günü Kutlaması Gerçekleştirildi

Nevşehir Belediye Başkanı Arı'dan Öğretmenler Günü Mesajı

CANKART Başvuruları 29 Kasım 2025'te Sona Eriyor

Kemer'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni Gerçekleştirildi

Muş Belediyesi Eşbaşkanlarından Öğretmenler Günü Mesajı

Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş: Öğretmenler İnsan İnşa Eden Sanatçılardır

Denizli'de Üreten Kadınlar Festivali için başvurular başladı

Ankaralı minik yürekler Tüpraş Stadyumu'nda Beşiktaş coşkusu yaşadı

Türkiye’nin İhracatı 46 ilde artış gösterdi... 29 ilin ihracatı 1 milyar doların üzerinde

Karabük'te Emekli Öğretmenler Öğretmenler Günü'nde Ziyaret Edildi

Muş Belediye Eşbaşkanları Öğretmenler Günü'nde Okulları Ziyaret Etti