Tarsus'un Ulaş Mahallesi'nde, Kurtuluş Savaşı yıllarında bölgede kurulan Tozkoparan Müfrezesi'nde şehit düşenler ve tüm şehitler anısına bir program düzenlendi.
Katılımcılar ve İlk Adımlar
Ulaş Mahallesi Camii önünde gerçekleştirilen programa Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Soner Yetgin, Ulaş Mahallesi Muhtarı Mahperiye Apaydın ve mahalle sakinleri katıldı.
Geleneksel İkram ve Dualar
Program kapsamında mahalle kadınları tarafından hazırlanan geleneksel dövme pilavı ve yüksük çorbası ikram edildi, vatandaşlara yemek dağıtıldı. Ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.
Muhtarın Şehitlere Vefa Mesajı
Programda konuşan Ulaş Mahallesi Muhtarı Mahperiye Apaydın, Kurtuluş Savaşı'nda bu bölgede görev yapan Tozkoparan Müfrezesi'nde şehit olan dört vatandaş ile tüm şehitleri anmak için bir araya geldiklerini belirtti. Apaydın, "Bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu programı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Şehitlerimizi unutmamak, unutturmamak ve hatıralarını yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.
Başkan Boltaç'tan Gelenek Vurgusu
Programda vatandaşlarla bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, hem şehitlerin anılmasının hem de geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Boltaç, "Memleketimiz için canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Tarsus Belediyesi olarak bu tür programlara her zaman destek vermeye hazırız. Çünkü geleneklerimiz, göreneklerimiz yaşasın istiyoruz. Bunları gelecek nesillere aktarmazsak zamanla yok olup gidecektir." dedi.
Birlik ve Gelecek Teması
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Boltaç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Geçmişini bilmeyen, ecdadını tanımayan geleceğini inşa edemez. Kurtuluş Savaşı yalnızca bir askerî başarı değil; aynı zamanda milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlük anlayışının eseridir. Omuz omuza verdiğimizde, sırt sırta durduğumuzda bu milletin neler başarabileceğini tarih göstermiştir."
Boltaç, konuşmasının sonunda Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti.