GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TBMM bu hafta neleri görüşecek?

TBMM bu hafta neleri görüşecek?

TBMM bu hafta neleri görüşecek?

TBMM Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) bir üye seçecek, bazı uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tekliflerini görüşecek.

ANKARA (İGFA) - Haftalık çalışmasına 30 Ocak Salı günü başlayacak TBMM Genel Kurulu; aralarında "Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Eşgüdüm Ofisi Bölgesel Ofisinin İstanbul’da Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi"nin de bulunduğu bazı uluslararası anlaşmalara yönelik kanun tekliflerini ele alacak.

Ayrıca Genel Kurul, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) üye seçecek. TBMM Genel Kurulunca, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon tarafından belirlenen adaylar Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay arasından bir kişi HSK üyeliğine seçilecek.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre ilk oylamada üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu; bu oylamada seçimin sonuçlandırılamaması halinde, ikinci oylamada üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu aranacak. İkinci oylamada da üye seçilemediği takdirde en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulü ile üye seçimi tamamlanacak.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Bu arada Dışişleri Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu bu hafta toplanacak.

Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmalara yönelik 20 kanun teklifini ele alacak.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da Sincan, Diyarbakır, Mardin E Tipi ve Midyat M Tipi cezaevleri raporlarını görüşecek.

Salı ve çarşamba günleri ise Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm bu hafta neleri görüşecek?

İçişleri'nden iki geçici uzaklaştırma daha!

MST Akademi ilk mezunlarını verdi... Sektöre nitelikli genç güç

İstanbul'da Anadolu lezzeti halk ekmek ile sofralarda

15 Temmuz'da raylı sistemler ücretsiz olacak

Türkiye Belediyeler Birliği'nden başkan operasyonlara tepki

Ferdi Tayfur'un yıllık telif geliri ne kadar? MESAM veri tabanında Tayfur’un 350 eseri kayıtlı!

MESAM'dan Spotify'a işbirliği çağrısı: Çözüm ortağı olarak görmek istiyoruz

Bursalı marketçiler İstanbul'da ticari köprüler kurdu

Sıcak hava dalgası sağlık riski oluşturuyor... Güneş çarpmasına dikkat!

Üsküdar-Sultanbeyli arası 50 dakika olacak... O hatta sona yaklaşılıyor

“Yaşam Üçgeni” filminin çekimleri tamamlandı

Özel'den hodri meydan: 2 Kasım'da seçimi getir!

İstanbul Büyükşehir'in 32. BİO'su Bakırköy’de açıldı

İstanbul Bakırköy’ün ilk bölgesel istihdam ofisi açıldı

MÜSİAD Kayseri'den bölgeyi harekete geçirecek çağrı!