TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

TBMM

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

TBMM Genel Kurulu, tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam edecek.

ANKARA (İGFA) - Haftalık çalışmasına 29 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, düzenlemenin maddeleri üzerinden sürecek.

Teklife göre, Ürün İzleme Sistemi'ne müdahale edenlere 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecekler piyasasında üreticilerden 50 milyon liraya kadar teminat alınacak.

Kesintisiz 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI'leri pasife alınacak.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre Genel Kurulda daha sonra Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi ele alınacak. Teklifle, Antalya Diplomasi Forumu'nu düzenleyecek ve merkezi Antalya'da olacak vakfın kuruluşuna, faaliyetlerine ilişkin usul ve esaslar belirlenecek.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, perşembe günü toplanacak. Komisyonda, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları ile Silivri Ceza İnfaz Kurumları inceleme raporları ele alınacak.

Bu arada başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifinin de bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da gerçekleştirilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm'de bu hafta neler görüşülecek?

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali