GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TBMM'de yemin ve seçim mesaisi

TBMM

TBMM'de yemin ve seçim mesaisi

TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 17 kabine üyesi yemin edecek, TBMM Başkanı seçimi yapılacak.

ANKARA (İGFA) - Milletvekillerinin yemin töreniyle 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı çalışmalarına başlayan Meclis, yeni haftada mesaisini sürdürecek.

TBMM'nin resmi internet sitesinde aktarılan habere göre Genel Kurul, 7 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak.

TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve 17 kabine üyesi yemin edecek.

TBMM Başkanlığı için gösterilecek adaylar, 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar Geçici Başkanlık Divanı'na bildirilecek.

Genel Kurulda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanı için seçim yapılacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

AK Parti Grubu'nun, grup organlarının belirlenmesi için 6 Haziran Salı günü basına kapalı toplanması bekleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm'de yemin ve seçim mesaisi

İETT bakım onarımı kadınlara emanet

Faiz indirimleri dijitalleşmenin yolunu açıyor

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası’na hazırlandı

Faizde düşüş sürerse konut satışı rekorlar kırılacak

Turkcell’den yılın ikinci çeyreğinde güçlü büyüme

Fatih Karagümrük'e yeni göğüs sponsoru

Bugün hava nasıl olacak? Derecelere dikkat

İstanbul Büyükşehir, hem metro hatları, hem metro araçları yapıyor

Çocuklarda demir eksikliği zihinsel ve fiziksel gelişimi tehdit ediyor

KONUTDER'den 'konut satışı' açıklaması

54 Afrika ülkesinden 2000 iş insanı İstanbul’da buluşuyor

Türk Kızılayı'ndan yangınla mücadeleye tam destek

Pist heyecanı İstanbul Park’ta devam ediyor

Melis Karaduman'dan kırık bir aşk hikayesi: ''Sevemezsin''

Türkiye genelinde Temmuz ayında 142 bin 858 konut satıldı