TBMM'nin gündemde 'torba kanun' var

TBMM

TBMM'nin gündemde 'torba kanun' var

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi görüşülecek.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin resmi internet sitesinde yer alan haftalık gündeme göre, Meclis, geçen haftaki bütçe görüşmelerinin ardından yoğun bir haftaya giriyor.

Haftalık çalışmasına 20 Aralık Salı günü (YARIN) başlayacak Genel Kurulda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Teklifle, Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edilecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve TCDD'ye ait bazı limanların özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az sözleşme süreleri, 49 yıla kadar uzatılacak.

BOTAŞ'ın borçları, Hazineden görevlendirme bedeli alacaklarına karşılık mahsup edilerek silinecek.

Düzenlemeyle, özelleştirme devir işlemleri esnasında TEDAŞ'a devredilmiş olan alacaklarından, asıl alacak tutarı 2 bin lirayı aşmayan alacaklar ile ulaşılamayan, feshedilmiş, ticaret sicilinden terkin edilmiş ve tasfiye edilmiş aboneliklere ilişkin alacaklardan vazgeçilecek.

TEDAŞ'a geçmiş dönem elektrik tüketiminden kaynaklanan borçlara ilişkin yapılandırma imkanı getiriliyor.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu, 21 Aralık Çarşamba günü toplanacak. Komisyonda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri konuşacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Aralık Çarşamba günü saat 11.45'te, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda partililere hitap edecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm'nin gündemde 'torba kanun' var

Tarsus Belediye Başkanı Boltaç'tan 10 Kasım Mesajı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Festivalde Üreticiler ve Vatandaşlarla Buluştu

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 79 Şüpheli Yakalandı

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'dan 10 Kasım Mesajı

Dalgıç Polis Ekipleri Denizlerde ve İç Sularda Güvenlik ve Arama-Kurtarma Faaliyetlerini Yürütüyor

Mersin'de Polis Ekipleri Lösemili Çocukları Ziyaret Etti

Kocasinan'da Kentsel Dönüşümle 4.035 Aile Yeni Konutlarına Kavuştu

Karatay'da Öğrenciler İçin Ücretsiz Sinema Etkinliği

13. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın İkinci Gününde Şiir ve Direniş Konuşuldu

4. Uluslararası Tarsus Festivali İkinci Gününde Coşkuyla Devam Ediyor

Pendik'te Off-Road Yarışları Adrenalin Dolu Anlara Sahne Oldu

Mersin'de Turizm Sektörü Temsilcileri Uluslararası Tarsus Festivali'nde Buluştu

Aksaray'da 3 Bin 400 Metrekarelik Gençlik Merkezi Kaba İnşaatında Son Aşamaya Gelindi

Tarsus Festivali'nde 'Cumhuriyet'in 2. Yüzyılı'nda Eğitim' Söyleşisi Düzenlendi

Başkan Dinçer, Üniversiteli Gençlere Şehrin Tarihi ve Kültürel Mekanlarını Gezdirdi