TEMA'dan dikkat çeken farkındalık

TEMA

TEMA'dan dikkat çeken farkındalık

Orman yangınlarının yüzde 88’inin insan kaynaklı olduğunun altını çizen TEMA Vakfı, havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı tüm vatandaşları dikkat göstermeye davet etti.

İSTANBUL (İGFA) -TEMA Vakfı’nın, Türkiye’deki orman yangınlarının çok büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğu gerçeğinden hareketle geçen yıl başlattığı Orman Yangınları Farkındalık Projesi 2’nci yılında da devam ediyor.

Başarılı 1 yılı geride bırakan projede bu yıl, orman yangınlarının daha çok yaşandığı yaz aylarında insanların ihmal ve dikkatsizliklerinden kaynaklanan yangınların önüne geçmek için farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Projenin yeni döneminde hazırlanan “Cam Şişe”, “Mangal Ateşi” ve “Anız” konulu 3 adet film bulunuyor.

Yangın temalı şarkılarla başlayan filmlerin sonunda  ‘Bu yaz yangınlar şarkılarda kalsın, doğaya cam şişe bırakma/ ormanda ve yakınında ateş yakma/anız yakma ormanlarımız hep yaşasın’ mesajı veriliyor ve izleyenler yangın öncesinde alınması gereken önlemlerin hatırlatıldığı DahaYanmadan.com web sayfasına yönlendiriliyor.

https://youtu.be/1aq7D6IqHBU

“PROJE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ, FARKINDALIK ARTTI”

Orman Yangınları Farkındalık Projesi’nin ilk yılında yoğun ilgi gördüğüne değinen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Geçen yıl #DahaYanmadan çağrısıyla başlattığımız projede, televizyon, radyo ve dijital platformlarda yaygın iletişim çalışmaları gerçekleştirdik. Proje kapsamında hazırlanan farkındalık filmlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz TV kampanyası ile yaklaşık 24 milyon kişiye eriştik, basında geniş yer aldık" dedi.

Orman Yangınları Farkındalık Projesi’nde insan kaynaklı yangınların azaltılmasına odaklandıklarını belirten Ataç, Türkiye'de son 25 yıldaki orman yangınlarının çıkış sebebinin yüzde  12’sinin doğal, yüzde 88'sinin ise kasıt, ihmal ve kaza ve sebebi bilinmeyen olarak tanımlanması yangınlarda insan etkisinin büyük olduğunu belirterek, "Orman yangın istatistikleri göstermektedir ki; her yıl çıkan orman yangınları doğrusal olarak artıyor. 2000-2010 yıllarında yılda ortalama yaklaşık 2.000 orman yangını çıkarken, 2010 yılından günümüze bu sayı yüzde 28 artarak 2 bin 600’ü aştı. Bu artış da hiç şüphesiz yangın sezonunda orman-insan etkileşiminin artıyor olmasından kaynaklanıyor. Orman varlıklarımızın yüzde 60’ı yangın riskinin en yüksek olduğu yerlerde yer alıyor. Bu durum da ülkemiz için hayati olan ormanların korunması adına yangınlara karşı çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Ancak bu dikkati yeterince gösteremediğimiz ne yazık ki çok açık" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tema'dan dikkat çeken farkındalık

Demre'de 'Tarla Kuşuydu Juliet' Oyunu Sahnelendi

Konya'da Su Temin Çalışmaları Rekor Seviyeye Ulaştı

LİMA Öğrencileri, Konya'daki Siyer Sergisi'ni Ziyaret Etti

Demre Belediyesi, İlçe Genelinde Altyapı ve Yaşam Kalitesi Çalışmalarını Sürdürüyor

Demre'de Hortum Sonrası Seralar İncelendi

Demre Belediyesi Ücretsiz Destek Eğitim Kursu Kayıtlarını Sürdürüyor

Bursa'da Çöken İstinat Duvarı Yeniden İnşa Ediliyor

Muş'ta Kar Yağışı Sonrası Yoğun Mücadele

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Personel Kura Sonuçları Açıklandı

Tunceli'de Altyapı Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

BUSKİ Personeline Sürdürülebilir Su Yönetimi Eğitimi Verildi

Kütahya'da Halk Günü Toplantıları ile Vatandaş Talepleri Dinleniyor

Şehitkamil Sporcuları Halter Şampiyonası'nda Türkiye Üçüncüsü Oldu

Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tunceli'ye Yeni Sondaj Kuyusu: 22 Bin Kişiye İçme Suyu Sağlanacak