Terörle mücadele sürüyor... Son bir haftada 17 km tünel imha edildi!

Terörle mücadele sürüyor... Son bir haftada 17 km tünel imha edildi!

Terörle mücadele sürüyor... Son bir haftada 17 km tünel imha edildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSO) Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 1 PKK’lı teröristin teslim olduğunu, operasyon bölgelerinde çok sayıda silah ve malzemenin imha edildiğini duyurdu. Hudutlarda 312 şahıs yakalandı, Van’da 1,5 kg uyuşturucu ele geçirildi. Yılbaşından beri 6.989 yakalama ve 51.141 engelleme kaydedildi.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, TCG İstanbul’da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadele faaliyetlerini değerlendirdi.

Tuğamiral Aktürk, son bir haftada Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde devam eden arama-tarama faaliyetlerinde 1 PKK’lı teröristin teslim olduğunu açıkladı. Aktürk, teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklarda ele geçirilen çok sayıda silah, mühimmat ve malzemenin kullanılamaz hale getirildiğini belirtti.

Suriye Harekât Alanları’nda Tel Rıfat’ta 10 km, Menbiç’te 7 km olmak üzere toplam 17 km tünelin imha edildiğini, bu operasyonlarla birlikte toplam tünel imha uzunluğunun 622 km’ye ulaştığını ifade etti.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1971141187936583723

HUDUT GÜVENLİĞİ VE KAÇAKÇILIK

Hudut güvenliği faaliyetlerinde hafta boyunca 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 312 şahsın yakalandığını, 833 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini söyleyen Tuğamiral Aktürk, yılbaşından itibaren yakalananların sayısının 6 bin 989’a, engellenenlerin 51 bin 141’e ulaştığını bildirirken, Van hudut hattında arama-tarama faaliyetlerinde yaklaşık 1,5 kg uyuşturucu ele geçirildi.

Aktürk, TSK’nın terörle ve yasa dışı geçişlere karşı mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, “Bekamıza yönelen tüm tehditlere karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilyurt'ta El Sanatları Kursları Kışın İlgi Odağı Oldu

Yerel Yönetimler Afetlere Dirençli Kentler İçin Ankara'da Bir Araya Geldi

Yavaş, Plansız İmar Artışlarının Trafik Sorununu Derinleştirdiğini Belirtti

Kahramanmaraş'ta Uluslararası Şiir ve Öykü Yarışması Başladı

Sakarya'da 2025 Yılı 253 Kültür-Sanat Etkinliğiyle Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2025'te Spor Organizasyonları ve Yatırımlarla Öne Çıktı

Yalova Belediyesporlu İslam Murzaev, Türkiye Şampiyonası Biletini Kaptı

Kırşehir Belediyesi'nden TBMM Engelli Komisyonu'na Bölge Toplantısında Sunum

Mersin Büyükşehir Meclisi 2026'nın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Bağcılar'da Mazgal Temizlik Çalışmaları Hız Kazandı

Yunusemre'de Down Sendromlu Bireyler İçin Judo Kursları Başladı

Eskişehir'de Akarbaşı Mahallesi'ne 40 Araç Kapasiteli Yeni Otopark Hizmete Açıldı

TBMM Komisyonu, Kayseri'deki Alzheimer Aktif Yaşam Merkezi'ni İnceledi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Samsun'da Başkan Doğan'ı Ziyaret Etti

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nden Mollaköy Projesi ve Sapanca Gölü Kararlılığı