Ticaret Bakanı Bolat, Saraybosna Üniversitesi'nde Ekonomi Konuştu

Ticaret Bakanı Bolat, Saraybosna Üniversitesi

Türkiye'nin nominal olarak dünyanın 17'nci, satın alma gücü paritesine göre 12'nci büyük ekonomi olduğunu belirten Bakan Bolat, Bosna Hersek ile ticaret hacminin 1,2 milyar doları aşmasının beklendiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde düzenlenen "Küresel Ticari Gelişmeler" başlıklı konferansta konuşma yaptı. Bolat, Türkiye'nin ekonomik performansı ve küresel ticaretteki dönüşümlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Ekonomik Konumu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye nominal olarak dünyanın 17'nci büyük ekonomisi, satın alma gücü paritesine göre ise 12'nci büyük ekonomisidir. Bu yıl sonunda nominalde 16'ncı, satın alma gücünde ise 11'inci sırada olması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

Üniversite Ziyareti
Bosna Hersek'teki programları kapsamında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ni ziyaret eden Bolat'ı, IUS Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Kuşakcı, Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı Başkanı Hasan Topaloğlu ile akademisyenler ve öğrenciler karşıladı.

Küresel Ekonomik Görünüm
Küresel ticaretin yönünü belirleyen belirsizliklerin tarihin en yüksek seviyelerine çıktığı bir dönemden geçildiğini kaydeden Bolat, "Pandemi sırasında dünya üretimi ve ticaretinde büyük dalgalanmalar yaşandı. Tedarik zincirlerindeki kırılmalar ve lojistik ağlardaki bozulmalar nedeniyle çok olumsuz etkiler ortaya çıktı." dedi.

Ekonomik Dönüşüm
Dünya ekonomisi ve ticaretinde önemli bir dönüşüm yaşandığını belirten Bolat, "Çin ve Hindistan bu dönüşümde çok önemli bir rol oynadı. Çin, satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldi." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Büyüme Performansı
Son 23 yılda Türkiye'nin ekonomi alanında başarılı bir dönem geçirdiğini vurgulayan Bolat, reel büyümenin yıllık ortalama yüzde 5,4 olduğunu ve son 5 yıldır kesintisiz büyüme kaydedildiğini açıkladı.

Bosna Hersek İle Ticari İlişkiler
Türkiye'nin Bosna Hersek ile güçlü işbirliği olduğunu ifade eden Bolat, "Bosna Hersek ile karşılıklı ticaret hacmimiz 1 milyar doların üzerinde ve bu yıl 1,2 milyar doları aşması bekleniyor. Türk şirketleri Bosna Hersek'te yaklaşık 300 milyon dolar yatırım yaptı ve 200 civarında firma faaliyet gösteriyor." bilgisini paylaştı.

Bolat, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı ve Bosna Hersek'teki iş insanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Bakan Bolat daha sonra Medicana Sağlık Grubu'nun yeni yatırımı Medicana Saraybosna Hastanesi'ni ziyaret etti.


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Sadabad Sarayı'nın Tarihi Duvarları ve Kapıları Restore Ediliyor

Bayburt Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını Yoğun Tempo ile Sürdürüyor

Manavgat'ta Çocuklar Sinemayla Buluştu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Mimar Sinan Akademi'de Sanat Emekçilerine İstihdam Müjdesi Verdi

Aksaçlılar’dan Uygur Türklerinin iadesine sert tepki

Esentepe Toplu Konut Projesi TOKİ Onayı Aldı

Karatay Belediyespor Takımları Belediye'de Ağırlandı

Ata'ya Özlem Şiir Okuma Yarışması'nda Dereceye Girenler Açıklandı

Sakarya'da çiftçilere 15 dakikada toprak analizi hizmeti

AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığından Sezai Karakoç’un ölüm yıldönümünde kabrine ziyaret

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Cemile Gül Sanat Galerisi'ni Ziyaret Etti

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Çokak Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Keçiören'de Mahalle Buluşması Gerçekleştirildi

Şair Arjen Arî, vefatının 13. yılında anma etkinlikleriyle yad edilecek

Tepebaşı Belediyesi'nin Karikatür Atölyelerine Kayıtlar Devam Ediyor