Ticaret'ten e-ticaret firmalarına 230 milyon lira ceza

Ticaret

Ticaret'ten e-ticaret firmalarına 230 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı tüketicileri mağdur eden e-ticaret firmalarına geçit vermiyor. 2024 yılının ilk yarısında 40 firma için 230 milyon TL idari para cezası uygulandı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı tüketicileri mağdur eden e-ticaret firmalarına geçit vermiyor. 2024 yılının ilk yarısında 40 firma için 230 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Perakende ticarette giderek payı ve önemi artmakta olan mesafeli satışlar, kolay, çabuk ve pratik bir alışveriş metodu olması dolayısıyla bir yandan tüketiciler için vazgeçilmez hale gelirken diğer yandan bu tür alışverişlerde sözleşme konusu ürünleri fiziken görme ve kontrol etme imkanının olmaması ve satıcı ile yüz yüze iletişim kurulmaması tüketicileri istismara karşı daha zayıf hale getiriyor. 

40 FİRMAYA 230 MİLYON CEZA

Bu kapsamda; 2024 yılında denetlenen 42 firmadan mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 40 firma hakkında yaklaşık 230 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Bununla beraber 7 firmanın faaliyetlerinin ise 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 157'nci ve 158'inci maddelerinde yer alan dolandırıcılık suçu kapsamında değerlendirilmelerini teminen İnceleme Raporlarına ek olarak 7 adet Soruşturma Raporu hazırlanarak ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına iletildi.


Haber Kaynak : İGFA

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Pendik'te Yeni Park ve Çevre Düzenleme İşi İçin İhale Süreci Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Berat Kandili Mesajı

Eskişehir Şehir Tiyatroları, Haldun Dormen'i Anma Töreni Düzenledi

Kırşehir'de Kültür-Sanat ve Edebiyat Günleri 6 Şubat'ta Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Samsun'da

Hülya Koçyiğit, Van'da 'Sinema ve Aile' Temalı Söyleşi Gerçekleştirecek

Yunusemre'de 'Atatürküler' Dinletisi Müzikseverlerle Buluştu

Adana'da Yoğun Yağış Sonrası Büyükşehir Ekipleri Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Kayseri'de Yetişkin Kayak Okulu Kayıtları Başladı

Kocatepe Sohbetleri'nde Moda ve Kültür Buluşması

Kayseri'de 4. Uluslararası Âşıklar Şöleni Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Aksaray'da İkinci Dönem Başladı: Vali ve Belediye Başkanı Naci Abay İlkokulu'nda

Kayseri'de Yarıyıl Tatili, Çocuklar İçin Etkinliklerle Renklendi

Aksaray'da Gündüz Bakımevi, Kreş ve Çocuk Kütüphanesi Projesi İnşa Halinde