Ticaret'ten yenilenmiş ürünlerin satışında yasal düzenleme 'Resmi'leşti

Ticaret

Ticaret'ten yenilenmiş ürünlerin satışında yasal düzenleme 'Resmi'leşti

Ticaret Bakanlığı, hem yenilenmiş ürün sektörünün büyümesi hem de tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle hayata geçirdi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, hem yenilenmiş ürün sektörünün büyümesi hem de tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirdi.

İkinci el piyasasında sıklıkla alışverişe konu olan cep telefonu ve tabletlerin belirli standartlar çerçevesinde yenilenerek sertifikalı ve garanti şekilde tekrar satışa sunulmasına yönelik esasları düzenlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan "Yenilenmiş Ürünleri Satışı Hakkında Yönetmelik"in Resmi Gazete'de yürürlüğe girdiğine dikkati çeken Ticaret Bakanlığı, gelişen piyasa şartları, teknolojik gelişmeler, artan çevre hassasiyeti, yenilenmiş ürün sektörünün büyüme potansiyeli ve vatandaşların yenilenmiş ürün tecrübelerinden elde edilen geri dönüşlerin bu alanda bir takım güncellemeler yapılması gerekliliğini ortaya çıkardığını kaydetti.

Bu kapsamda bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmlikle yenilenmiş ürünlerin belirlenlenen standartlara uygun olarak yaygınlaşmasının hedeflendiğini belirtilen açıklamada, yenile meyetkisi suistimallerine karşı koruyucu tedbirler getirildiği kaydedildi.

Yeni düzenleme uyarınca belge iptalinin yanı sıra ihlalin niteliğine göre belgenin 6 aya kadar askıya alınması yaptırımının getirilerek, mevcut yaptırımların ihlale uygun olarak kademeli hale getirildiği, böylelikle hem sektörün hem de tüketicilerin menfaatine hizmet edecek ticari atmosferin oluşmasına katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Söz konusu yönetmeliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 3. Kış Dönemi Spor Okulu Kayıtları Başladı

Eskişehir'de 2025 Yılında Kapsamlı Yol Çalışmaları Tamamlandı

Diyarbakır'da Onkoloji Hastalarına Destek Ziyareti Gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir, Akran Zorbalığına Karşı Empati Atölyeleri Düzenliyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, 2025'te İlçelere 104 Ziyaret Gerçekleştirdi

Van Büyükşehir Belediyesi, Özel Gereksinimli Bireyleri Tiyatro ile Buluşturdu

Büyükkılıç, 30 Bin Km Bölünmüş Yol Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Mersin'deki Şiddetli Yağış ve Sel Olaylarına Büyükşehir ve MESKİ Ekiplerinden Müdahale

Adana'da Metrekareye 72 Kilogram Yağış, Büyükşehir Belediyesi'ni Seferber Etti

Kayseri'de 4. Uluslararası Âşıklar Şöleni Düzenlenecek

Eskişehir'de Çocuklara Suyun Önemi Anlatıldı

Eskişehir'de Kadın Sağlığı Seminerleri Tamamlandı

Eskişehir'de Gıda İşletmelerine Yönelik Zabıta Denetimleri Sürüyor

Şehitkamil'de İlk Kadınlar Matinesi Coşkuyla Gerçekleşti

Seyitli Mahallesi'nde Sporun Birleştirici Gücü Öne Çıktı