TMO mısır alım politikasını açıkladı

TMO mısır alım politikasını açıkladı

TMO mısır alım politikasını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Kabine Toplantısı ardından açıkladıığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nce mısır alım fiyatının ton başına 5 bin 700 TL olarak belirlenmesi ardından TMO Genel Müdürlüğü alım ve fiyat politikasını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - TMO Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,  Tükrkiye'de mısır hasadının Ağustos ayının ilk haftasında lokal olarak başladığına dikkati çekilirken, mısır üretiminin geçen yıla göre yüzde 3,7 artışla 7 milyon ton seviyesinde olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Üreticilerin Tarım ve Orman Bakanlığı'nca verilen mazot, gübre ve fark ödemesi desteklerini ayrıca almaya devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, TMO tarafından mısır alımlarında izlenecek politikalar şöyle belirlendi.

"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım, mısır alımlarında da devam edecektir. Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi TMO İşyerlerinden bizzat müracaat edilerek alınabilecektir".

Bu aradaToprak Mahsulleri Ofisi'nin iş yerlerinde, Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacağı belirtilen açıklamada,  mısır teslim edecek üreticilerin alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini güncellemeleri, randevularını mutlaka almaları, ürünlerini randevu alınan günde getirmeleri ve anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün ihtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları gerektiği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu

Çorlu'da Metruk Binalar ve Ruhsatsız Hurdacı Alanları Yıkılıyor

İzmit Belediyesi, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2025'te 150 Binden Fazla Vatandaşa Ulaştı