TOKİ'nin konut teslimleri ay sonuna kadar sürecek

TOKİ

TOKİ'nin konut teslimleri ay sonuna kadar sürecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ’nin inşasını tamamladığı 1779 sosyal konutun, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını bildirdi. Bakan Özhaseki, “Konutların teslimi kasım ayı sonuna kadar devam edecek.” dedi.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle milyonlarca vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda TOKİ tarafından inşası tamamlanan 1779 konut, hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmıştı. Yüz binlerce insanın sağlam, güvenli ve iklim dostu yeni evlerine kavuşmalarını sağlayan TOKİ, farklı illerde inşasına başladığı bin 779 konutun yapımını tamamladı.

Bu kapsamda, Aksaray Sultanhanı 3. Etapta 158, Çorum Merkez Kuruçay’da 743, Denizli Baklan’da 94, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi 1013 Konut Projesi’nde 299, Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi’nde 317, Kars Sarıkamış 3. Etapta 206, Kırşehir Mucur’da 253, Konya Akören 3. Etapta 219, Konya Yalıhüyük’te ise 59 konut olmak üzere toplam bin 779 konutun inşasını tamamlayan TOKİ, anahtar teslimine de başladı.

16 Ekim’de hak sahiplerine verilmeye başlanan konutların tesliminin Kasım ayı sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ettiklerini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakanlık olarak bir yandan afet bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırıyor, diğer yandan kentsel dönüşümle ülkemizin yapı stokunu yeniliyor, öte yandan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ülke genelinde yapımı devam eden sosyal konut projelerimizden 1779’unun inşasını bitirdik. Ekim ayı itibariyle anahtar teslimlerine başladığımız konutlarımızı, Kasım sonuna kadar teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize güvenli, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu konut ve iş yerleri kazandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!

Ünlü manken Hazal Çakmak, dünya çapında başarıyla parlıyor

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Tasavvufun ustaları İstanbul'da buluştu

İBB’nin Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen herhangi bir dosyası yok!

İstanbul Büyükçekmece'de otluk alanda yangın

İstanbul Beylikdüzü’nde yaz spor okulları başladı

BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO'nun ortak vizyonudur

Kocaelispor’un gözü Ergünler'de

MPG A.Ş., zırhlı kurtarıcı ve çekici araç tedariki için SSB ile anlaştı

İstanbul Büyükşehir on binlerce çocuğu sporla buluşturuyor

Bilişim 500 için geri sayım başladı

5 yılda 330 bin ziyaretçi Karatay'da şifa buldu