Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası 'Medya ve İletişim' projesi

Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası

Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası 'Medya ve İletişim' projesi

Gençlerin yeni medya ve dezenformasyon farkındalığının artırılmasını amaçlayan “Gençler Arası Medya ve İletişim Projesi” (GAMİP) Trabzon, İzmir ve Antalya’da, başlıyor.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğünün yürütücülüğünü yapacağı proje, Türkiye’nin üç önemli şehrinde, gençlerin yeni medya ve dezenformasyon konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Proje ile gençlerin iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve demokratik katılımda aktif rol almalarının teşvik edilmesi hedefliyor.

“Erasmus+ Ana Eylem - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Gençlik Katılımı” kapsamında desteklenen proje, 13-30 yaş arasındaki gençler ile çalışan genç gazetecilere yönelik çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Dezavantajlı gruplardan gelen gençlerin de dahil edileceği projenin ana hedef kitlesini yerel basın mensupları ve üniversite öğrencileri oluşturuyor.

Proje çerçevesinde, Trabzon, İzmir ve Antalya'da üç ayrı çalıştay gerçekleştirilecek. Bu çalıştayların sonunda ise Trabzon’da ulusal bir zirve düzenlenecek.

Katılımcılara medya okuryazarlığı ve dezenformasyonla mücadele konularında eğitimin de verileceği projenin hedefleri arasında; gençlerin medya okuryazarlığı konusunda bilgi sahibi olmaları, sosyal medya kullanımında sorumluluk bilinci geliştirmeleri ve yerel ve ulusal düzeyde karar alıcılarla etkileşimde bulunmaları yer alıyor.

1 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan proje 30 Eylül 2025 tarihinde sona erecek.


Haber Kaynak : İGFA

Adalet Bakanı Tunç: 31'i İnşaat Halinde 68 Adliye Binası Yatırım Programında

Yalova Emniyeti Kızılay Haftası'nda İyilik Mesajı Verdi

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ağrı'da Düzenlenen Operasyonda 761 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Çorlu Belediyesi ve Trakya Birlik'ten Sosyal Dayanışma İş Birliği

İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu 29 Ekim'de Sahne Alacak

İpekyolu Belediyesi Tüm Mahallelerde Halk Toplantıları Düzenledi

Mardin'in Zeytinli Mahallesi Sıfır Atık Köyü'ne Dönüşüyor

Tarsus'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Göktaş: 'Rekabet artık sadece üretimle değil, sosyal bütünlükle kazanılıyor'

İzocam’dan anlamlı çağrı: Enerji tasarrufu geleceği korumaktır

Filistinli oyuncu Saleh Bakri İstanbul'a geliyor