Trabzon-Kocaeli uçuşları başlıyor... İlk uçuş 9 Ağustos'ta

Trabzon-Kocaeli uçuşları başlıyor... İlk uçuş 9 Ağustos

Trabzon-Kocaeli uçuşları başlıyor... İlk uçuş 9 Ağustos'ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında artan yolcu talebine yanıt vermek maksadıyla yapılacak direkt uçuşların, vatandaşlara önemli zaman tasarrufu sağlayacağını söyledi. İlk sefer 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 Ağustos itibariyle Trabzon-Kocaeli direkt uçuşlarının başlayacağını söyledi.

Pegasus Havayolları tarafından 9 Ağustos ile 20 Eylül tarihleri arasında her Cuma günü düzenlenecek olan uçuşların ilk etapta 7 hafta süreyle planlandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Trabzon’dan 06.00’da kalkacak uçağın Kocaeli’ne bir saat 50 dakika sonra ulaşacağını belirterek, “Kocaeli’nden hareket edecek uçak da sabah saat 08.25’te kalkış yapacak ve yolcular sadece bir saat 30 dakika içerisinde 09.55’te Trabzon’a varmış olacaklar. Şehirlerarası otobüslerle yaklaşık 14 saat süren 995 kilometrelik mesafeyi bir buçuk saate indiriyoruz.” dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, Trabzon Havalimanı ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasından yapılacak bu uçuşların, özellikle bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Türkiye’nin doğusuyla batısını yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Trabzon ve Kocaeli’ni kapı komşusu yaptığımız bu uygulama ile hem iki şehrin hem de çevre illerin nüfus hareketliliğinin esnekleşmesini sağlayarak ekonomilerine ve turizm potansiyellerine önemli katkılar sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Yeni uçuşlarla, yolculara hızlı ve konforlu seyahat deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, seferlerin başlangıç tarihinden itibaren yolcu talebine göre uçuş sayılarının ve saatlerinin artırılabileceğinin de altını çizdi.


Haber Kaynak : İGFA

62. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Geleneksel Kortej Coşkusu

62. Antalya Altın Portakal Film Festivali 'Kalpten' Açılışla Başladı

62. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Belgeseller Öne Çıktı

Muhittin Böcek'in doğum günü kutlandı, barış güvercinleri uçuruldu

Boğaziçi Üniversitesi’nden 'Adalet Ağaoğlu' izi

Çanakkale'de Planlanan Su Kesintisi İleri Tarihe Ertelendi

12. Konya Kitap Günleri Yoğun Katılımla Tamamlandı

İstanbul Maltepe’de büyük gala coşkusu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu'nu ziyaret etti

İstanbul'da Bayrampaşa Belediye Başkanlığı vekaleten Akın'da

754 yıllık Antakya Ulu Cami yeniden inşa ediliyor

Bursa'da Cumhuriyet coşkusu Kubat konseriyle yaşandı

Bursa'da Cumhuriyet coşkusu kahve ikramıyla başladı

Aydınfest Gençlik Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Manisa Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi