Trafik bilinci her ortamda geliştirilecek

Trafik bilinci her ortamda geliştirilecek

Trafik bilinci her ortamda geliştirilecek

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Ankara'da Afşin Bey İlkokulunda "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü" imza töreni ve bu kapsamda gerçekleştirilen "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliğine katıldı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasında "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Törendeki konuşmasında imzalanan protokolle okulların çok daha güvenli bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesi için önemli bir iş birliğinin hayata geçirildiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer "İçişleri Bakanlığımızla, okullarımızın hem içinin hem çevresinin güvenli olmasıyla ilgili çok kapsamlı iş birliğini yıllardan beri başarılı bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Bakan Özer, müfredatta yer alan zorunlu trafik güvenliği dersine ilave bu eğitimlerle çocukların çok daha bilinçli olacaklarını ve olumlu davranışları pekiştireceklerini söyledi.

Özer, trafik bilincinin geliştirilmesi için İçişleri Bakanlığı ile uygulamaya konulan mobil trafik eğitim tırları projesinin kısa sürede sahada büyük karşılık bulduğunu, yaklaşık 39 ilde 25 bine yakın öğrenciye trafik eğitimleri verildiğini söyledi.

TRT Genel Müdürlüğünün de içerik üretimi anlamında Bakanlığa destek sağladığına işaret eden Özer, projenin 81 il ve 922 ilçeye hızla yayılacağını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Havayolu Gümrük Beyan Sistemi'nin Hukuki Çerçevesi Genelge ile Belirlendi

İzmit'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kortej ve Etkinliklerle Kutlandı

İzmit Belediyesi, İlçedeki Kıbrıs Gazilerini Evlerinde Ziyaret Etti

Güney Marmara Otoyolu, Sanayi Üretim Merkezlerini Birbirine Bağlayacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kışlak İlaçlama Çalışmalarını Başlattı

Merkezefendi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı

İzmit Belediyesi'nin Halk Et Mobil Aracı Bugün Belediye Meydanı'nda

İzmit Belediyesi, Ebeveynlere Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirme Konusunda Panel Düzenledi

İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Mevlana'nın Konya'nın Ruhu Olduğunu Belirtti

İzmit'te Halk Et Projesi ile Uygun Fiyatlı Et Satışları Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, Dost Pati Yaşam Alanı'nın Enerji Altyapısını Tamamladı

İzmit'te 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi Kapsamında Öğrenciler İlk Derslerini Aldı

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi'nin İlk Eğitim Grubu Sertifikalarını Aldı

Merkezefendi'de Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali Başlıyor