TUA üniversitelerle iş birliğini sürdürüyor

TUA üniversitelerle iş birliğini sürdürüyor

TUA üniversitelerle iş birliğini sürdürüyor

Milli Uzay Programı kapsamında projeler yürüten Türkiye Uzay Ajansı (TUA) bu çerçevede iki üniversite ile daha iş birliği protokolleri imzaladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) arasında Milli Uzay Programı’na katkı sağlayacak çalışmalar yapmak üzere iş birliği protokolü imzalandı.

İki kurum arasında 5 yıl süreyle geçerli olacak iş birliğine ilişkin protokol, TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir törenle imzalandı.

Türkiye Uzay Ajansı bir diğer üniversite iş birliğini de Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile gerçekleştirdi.

Protokol, TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Erbay tarafından Türkiye Uzay Ajansı’nda gerçekleştirilen bir törenle imzalandı.

Törene, TUA Başkan Yardımcısı Metin Kibar, THK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Tunç ve THK Üniversitesi Bilgi Toplumu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Meltem Y. İmamoğlu katıldı.

İmzalanan protokoller kapsamında; kurumların sahip olduğu birikim ve altyapı kullanılarak uzay teknolojileri alanında ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında iş birliği yapılması amaçlanıyor.


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği