TÜBİTAK 2204-A projesine Başkan Tekin’den tam destek

TÜBİTAK 2204-A projesine Başkan Tekin’den tam destek

TÜBİTAK 2204-A projesine Başkan Tekin’den tam destek

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ceylin Naz Eryılmaz’ın TÜBİTAK 2204-A projesi kapsamında Pazaryeri ilçesinin yöresel katma değerli ürünlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmasına Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den tam destek geldi.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Emrah Urhan ve Müdür yardımcısı Kübra Bilik Demirel Belediye Başkanı Zekiye Tekin’e yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Oluşturulan proje detaylarında planlanan araştırmaların Pazaryeri ilçesinde şerbetçiotu tarımı, şerbetçiotu üzerine ürün araştırmaları ve çeşitli laboratuvar çalışmaları yer alırken, Pazaryeri çömlekçiliği ve yöresel katma değerli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ve Pazaryeri ilçesini Bilecik’in Turizm - Kültür Merkezi haline dönüştürmesi amaçlanıyor.

TÜBİTAK 2204-A Araştırma Projelerinde sunulması hedeflenen çalışmaya belediyenin tam destek verdiğini kaydeden Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, "Gençlerimizin ufuk açıcı çalışmalarında her zaman destekçileriyiz… Hele ki güzel ilçemizin bir adım daha ileriye gitmesi için bilimle harmanlanan, eğitimle şekillenen çalışmalar bizi daha da mutlu eder…” dedi. Başkan Tekin, Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ederek Pazaryeri ilçesinde yapılacak tüm çalışmalarda yanlarında olacaklarının sözünü verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın İnşasına 2026'da Başlanacak

1907 Travel resmen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredildi

Türk Deniz Ticaret Filosu Dünyada İlk 10'a Yükseldi

Türkiye kruvaziyer turizminde rekor yıl

Van Çevre Yolu'nun 28 Kilometrelik Bölümü Hizmete Açıldı

Gölbaşı Veri Merkezi ile Türkiye'nin Kritik Verileri Yerli Altyapıya Taşınıyor

Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül

Havalimanı Sayısı 60'a Ulaşacak, Yıllık Ortalama 1,4 Havalimanı Hizmete Alındı

Ankara-Niğde Otoyolu, Uluslararası Yol Federasyonu'ndan Finansman Ödülü Aldı

İstanbul Büyükşehir'den AB'ye demokrasi eleştirisi

PFDK'dan bahis cezaları yağmuru! 197 futbolcu ve 24 hakeme hak mahrumiyeti!

Ticaret Bakanlığı Yıl Sonu Alışverişlerine İlişkin Uyarılarda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2026 Bütçesi TBMM'de Onaylandı

Aralık Ayı SED Ödemesi 1,47 Milyar Lira Olarak Hesaplara Aktarıldı

Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Başladı