TÜİK'te yeni daire başkanlığı kuruldu

TÜİK

TÜİK'te yeni daire başkanlığı kuruldu

TÜİK hizmet birimlerinde bazı daire başkanlıklarının isimleri ve görevlerini değiştirirken, 'Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı'nı bünyesine kattı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Hizmet Birimlerinin Kuruluş, Görev ve Yetkilerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kurumun mevcut daire başkanlıklarındaki isimleri ve görevlerinde yönetmelikte 'Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı', 'Veri Yönetişimi Daire Başkanlığı' ile 'Metaveri Sistemleri ve Sınıflamalar Daire Başkanlığı' olarak değiştirilirken, 'Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı'nın kurulması kararlaştırıldı.

Kurumun dağıtım politikasını belirleyecek ve bu politikanın uygulanmasını sağlayacak 'Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı'  ayrıca, veri/bilgi, yayım taleplerini karşılamak, yayın standartlarını belirlemek ve bu standartların uygulanması sağlamakla görevli olacak. Ayrıca, Yayın ve Dağıtım Kurulunun sekretarya hizmetlerini yürütecek, Resmi İstatistik Programı'nı hazırlayacak, izleyecek ve değerlendirecek.

Söz konusu yönetmelik değişikliğine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele