Tükürük bezinin kanseri de olabilir

Tükürük bezinin kanseri de olabilir

Tükürük bezinin kanseri de olabilir

İstanbul’da 65 yaşındaki G. Bacak’ın tükürük bezinde oluşan Tümör başarılı bir operasyonun ardından yüz sinirlerine zarar vermeden çıkartıldı. Kızılay Kartal Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla hasta sağlığına kavuştu.

İSTANBUL (İGFA)- Türkiye’de ve Dünya’da görülme sıklığı en az olan Kanser türlerinden biri Tükürük Bezi Tümörü. Ülkemizde her yıl 4 bini iyi huylu, 800’e yakını da kötü huylu tükürük bezi tümörü tanısı konuluyor.

Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gazi Abuzaid, hastanede gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Gazi Abuzaid, “Bulunduğu bölgeye bakılmaksızın iyi veya kötü huylu tüm tükürük bezi tümörlerinin cerrahi müdahale ile alınması gerekiyor. Yüz siniri gibi önemli yapıların zarar görme olasılığı düşünülerek gerçekleştirilmesi çok zor bir operasyondur. Doktor, tamamen bu tümörü çıkartabileceğine inanırsa, ameliyatla tedavi edilir. Böyle bir operasyon cerrahın beceri ve deneyimine bağlıdır. Kızılay Kartal Hastanesinde bu operasyonu başarı ile gerçekleştirdik” diye konuştu.  

Op. Dr. Gazi Abuzaid, “hastada 2 yıldır gittikçe büyüme gösteren tükürük bezi kitlesi mevcuttu. Tükürük bezinin içinden yüz siniri geçmektedir. Siniri koruyarak bezi ve kitleyi çıkarmak şart. Sinirin tüm dallarını teker teker bulup koruduk ve kitleyi başarıyla çıkardık. Tümör ne kadar küçükse cerrahi de o kadar kolay oluyor. Bu nedenle tümör kötü huylu ise hastalık erken evredeyken, yayılıp diğer dokuları işgal etmeden veya farklı bölgelere sıçramadan çıkartılması daha da önem kazanıyor. Burada erken tedavinin önemi daha iyi anlaşılıyor”dedi. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tükürük bezinin kanseri de olabilir

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı

Çorum Mecitözü’ne 280 milyonluk dev kültür yatırımı... Çorum Hitit Kültür Merkezi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Belediye Başkanı Cin'i Kabul Etti

Bursa Kuzey Gişeleri’nde tehlikeli manevra!

Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Azm-i Milli Müzesi, Avrupa Endüstriyel Miras Rotası'na Dahil Oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Inter Academy Türkiye'yi Ziyaret Etti