Turizm sektörünün bugünü ve yarını MÜSİAD 105. GİK programında ele alındı

Turizm sektörünün bugünü ve yarını MÜSİAD 105. GİK programında ele alındı

Turizm sektörünün bugünü ve yarını MÜSİAD 105. GİK programında ele alındı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "2022 yılında 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelire ulaşmak hedefleniyor. Sektörün 2028 yılı projeksiyonu ise 120 milyon turist ve 100 milyar dolar gelire ulaşmak" diye konuştu.

İSTANBUL (İGFA)- Asmalı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ın katıldığı, "Nitelikli Turizmin Geliştirilmesi" konulu MÜSİAD 105. Genel İdare Kurulu'nda yaptığı konuşmada, her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de yenilikçi stratejilere, iş birliklerine ve yeni iş modellerine imza atarak ilerlediklerini söyledi. Türkiye'yi turizmde dünya markası yapana kadar çalışacaklarını dile getiren Asmalı, "Yaşanan tüm gelişmelere rağmen turizm sektörü, Türkiye'nin ulusal ve global perspektifteki algısını en üst düzeye çıkarabilecek bir güce sahip. Salgının olumsuz etkilerine rağmen ülkemiz, 2021'de yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, turizm gelirlerinde ise 24 milyar doları aştı. Bu rakamlar; 2020'ye göre ziyaretçi sayısında yüzde 83'lük, gelir noktasında ise yüzde 100'lük bir artışa tekabül ediyor." dedi.

Daha önceki dönemlerde turizm sektörü genelinde yaşanılan zorlukların ustaca yönetildiğini aktaran Asmalı, tüm krizlere karşı bağışıklık elde etmenin en önemli yönteminin ise pazar çeşitliliğine yönelmek olduğunu ifade etti.

"SALGIN DÖNEMİNDE TURİZMDEKİ EĞİLİM DEĞİŞTİ"

Turizm sektöründe alternatif turizm çeşitleriyle iç turizmi hareketlendirmeye yönelik adımların da atılması gerektiğini ifade eden Asmalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, bu noktada çok etkili bir strateji uyguladığını kaydetti. Asmalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Turizm Geliştirme Ajansı'nın yenilikçi atılımlarını MÜSİAD olarak yakından takip ettiklerini anlatarak, "Bu eylemler doğrultusunda 2022 yılında 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelire ulaşmak hedefleniyor. Sektörün 2028 yılı projeksiyonu ise 120 milyon turist ve 100 milyar dolar gelire ulaşmak" diye konuştu.

Türkiye ve dünya genelinde salgın döneminde her şey dahil konseptli konaklama işletmelerinin yerine alternatif turizm türlerine doğru değişen bir eğilim oluştuğunun gözlemlendiğini ifade eden Asmalı, yerli ve yabancı turistlere bu kapsamda yeni deneyimler sunabilmenin turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm ortakların en önemli odak noktası olması gerektiğini belirtti. Ülkenin yurt dışındaki bilinirliğini en üst seviyeye taşıyabilmek açısından yenilikçi projeler geliştirmeye devam etmeleri gerektiğinin altını çizen Asmalı, şunları söyledi: "Formula 1, bisiklet yarışları gibi spor turizmi etkinliklerinin, kış turizmi organizasyonlarının, doğa ve macera turizminin, kültür turizmi aktivitelerinin, Hac ve Umre organizasyonlarının, helal turizm açılımının, sağlık ve termal turizm potansiyelimizin, dizi-film turizminin, düğün turizminin, zincir otellerin inovatif hizmetlerinin, farklı illerle özdeşleşen gastronomi odaklı projelerin hızlanması ve geniş kitlelere duyurulması büyük önem taşıyor.  2023 Turizm Stratejisi kapsamında Türkiye’nin lezzet haritasının çıkarılması, gastronomi güzergahlarının oluşturulması, kültür turları ile sağlık turizminin geliştirilmesi ve turistlerin alışveriş harcamalarını yükseltmeye yönelik adımlar atılacak. Yeni kültür rotaları ile arazi ve bisiklet turizmine yönelik rotalar oluşturulacak. Bisiklet dostu otel sayısı artırılacak. Türkiye’ye büyük rakamlarla turist gönderen ana pazarlarımızın yanı sıra Uzak Doğu ve Pasifik bölgelerinde yer alan Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya gibi yükselen pazarlara da odaklanılacak."

Asmalı, 2022 ve sonrasında Türkiye’nin turizm potansiyelini hizmet, deneyim ve memnuniyet ekseninde çok daha aydınlık yarınlara taşıyabilecek tecrübe ve istihdam gücüne sahip olduklarını sözlerine ekledi. Asmalı, "Nitelikli Turizmin Geliştirilmesi" konulu panele katılan turizm sektörü temsilcilerine MÜSİAD'ın Büyük Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Yetim Hamilik Sertifikası hediye etti.


Haber Kaynak : İGFA

Konya'nın Çeltik İlçesine 102 Milyon Liralık Kapalı Pazar Yeri Açıldı

Konuklu Mahallesi Şehir Yolu 30 Metre Genişliğe Ulaştı

Büyükşehir Akademi'de güz dönemi kayıtları tamamlandı

Kayseri'de 25 Milyon TL'lik Altyapı Çalışmaları Başladı

Sakarya'da Kasım Ayı Kültür Sanat Takvimi Açıklandı

Dulkadiroğlu'nda Hacı Osman Uğur Camii Hizmete Açıldı

Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi

Kahramanmaraş'ta 18 Ayda 8 Milyar TL'lik Yatırım Gerçekleştirildi

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Mustafakemalpaşa Mahallesi'ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Eskişehir'de Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı İnşaatı Hızla İlerliyor

Kayseri'de 29 Ekim Katlı Kavşağı hizmete açıldı

Konya ve Şiyan Belediye Başkanları Kardeş Şehir İlişkilerini Görüştü

Cumhuriyetin 102. Yılı Hamamözü'nde Coşkuyla Kutlandı

Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Çanakkale'de Kasım Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor