Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tartışmalarına ilişkin masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz, çağırmazlarsa kayıplarımızı Aralık ayında masaya koyarız" dedi

ANKARA (İGFA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Demiryol-İş Sendikası’nın Bolu ilinde gerçekleştirdiği İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya ilişkin Türk-İş'in internet sitesinde yer alan habere göre, Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuoyunda Haziran ayında asgari ücret görüşmesi olur mu? şeklindeki açıklamalara ilişkin, “Yasada böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yasada değişiklik yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle, keyifle o masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz. Çağırmazlarsa bu kayıplarımızı Aralık ayındaki, Ocak ayından beri ne kayıp varsa masaya koyarız. Onu almadan da o meselenin altına imza atmayız” diye konuştu.

Önceki yıllarda Haziran ayında asgari ücret ile ilgili görüşme gerçekleştirmediklerini belirten Atalay, “Biz asgari ücreti Haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun günü Aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Biz konuyu müzakere ederiz. Aradan 4-5 gün geçti. Herkes konuşuyor" dedi.

Resmi muhatabın Bakanlık olduğuna dikkati çeken Atalay, "TÜRK-İŞ ve TİSK. Fiyat artışı pazarda var mı? Var. Markette var mı? Var. Kasapta var mı? Var. Domatesin, elektriğin, doğalgazın, benzinin nereye geldiğini hepimiz biliyoruz. Enflasyon her ayın başında açıklanıyor. O zaman her ayın başında enflasyon açıklandığı zaman bu enflasyon miktarını asgari ücretliye, emekliye vermek lazım” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Koroner arter hastalığına karşı erken önlem hayat kurtarır

Yatmadan önce yapılan bu egzersizler, uyku kalitesini artırıyor

OGM'den yangın uyarısı! Çoğu ihmal ve dikkatsizlikten çıktı!

Prof. Dr. Emin Alıcı son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Şile’de sopalı saldırıya 3 tutuklama!

Yapay zeka yarışında Türk şirketleri yıllık 110 milyon dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya

İBB'nin kariyer kapısı Bakırköy'de aralanıyor

Fenomen Labubu dijital pazarlama ile öne çıktı

Çiğ süt tedariğine TÜBİTAK destekli proje

İstanbul Beylikdüzü'nde çocuklar yazı uğurladı

TEV'in yurt bursu başvuruları başladı

Türkiye’nin en hızlı çocukları U20'de uluslararası heyecan yaşadı

30 Ağustos'ta raylı ulaşım ücretsiz

Okula göz muayenesi ile hazırlanın!

Bu hafta vizyondaki filmler farklı dünyalara kapı aralıyor