Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tartışmalarına ilişkin masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz, çağırmazlarsa kayıplarımızı Aralık ayında masaya koyarız" dedi

ANKARA (İGFA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Demiryol-İş Sendikası’nın Bolu ilinde gerçekleştirdiği İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya ilişkin Türk-İş'in internet sitesinde yer alan habere göre, Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuoyunda Haziran ayında asgari ücret görüşmesi olur mu? şeklindeki açıklamalara ilişkin, “Yasada böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yasada değişiklik yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle, keyifle o masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz. Çağırmazlarsa bu kayıplarımızı Aralık ayındaki, Ocak ayından beri ne kayıp varsa masaya koyarız. Onu almadan da o meselenin altına imza atmayız” diye konuştu.

Önceki yıllarda Haziran ayında asgari ücret ile ilgili görüşme gerçekleştirmediklerini belirten Atalay, “Biz asgari ücreti Haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun günü Aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Biz konuyu müzakere ederiz. Aradan 4-5 gün geçti. Herkes konuşuyor" dedi.

Resmi muhatabın Bakanlık olduğuna dikkati çeken Atalay, "TÜRK-İŞ ve TİSK. Fiyat artışı pazarda var mı? Var. Markette var mı? Var. Kasapta var mı? Var. Domatesin, elektriğin, doğalgazın, benzinin nereye geldiğini hepimiz biliyoruz. Enflasyon her ayın başında açıklanıyor. O zaman her ayın başında enflasyon açıklandığı zaman bu enflasyon miktarını asgari ücretliye, emekliye vermek lazım” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik atamalar... 4 rektör, 1 bakan yardımcısı atandı

Düzce'de yolcu otobüsü yandı: İstanbul istikameti kapatıldı

İstanbul Boğazı'nda kaçak yapı avı!

LÖSEV gönüllüleri İBB Korolar Festivali'nde

Antalya'daki kültürel mirasa koruma katkısı

Basın İlan'dan süreli yayınlara 'ihlal' cezası

İstanbul'un üç köprüsüne Türk Bayrağı asıldı

Edirne Uzunköprü’ye bir hibe de TBB'den

Narkokapan-Bursa'da 304 torbacı yakalandı... 21 ilde büyük baskın!