Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkiler TBMM'de görüşüldü

Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkiler TBMM

Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkiler TBMM'de görüşüldü

Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ile bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - TBMM'deki görüşmede, Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkiler ele alındı.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre iki ülke arasında her geçen gün artan ticari ilişkilere dikkati çeken Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre Hollanda'nın Türkiye'deki yatırımları toplamda 28 milyar doları bulmuş durumda olduğunu, Türkiye'nin de Hollanda'daki yatırımları 19 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte hem ihracatın, hem de ithalatın artmasının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin artırılması için çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Çalışkan, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremleri anımsatarak, depremzedelere destek vermek, farkındalık oluşturmak için İstanbul Boğazı'nı Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçen Wijnands'a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Wijnands da Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki doğrudan yatırımlara dikkati çeken Wijnands, "Türkiye'deki bir numaralı doğrudan yatırımcı Hollanda, Hollanda'ya en çok yatırım yapan ülkelerden birisi de Türkiye. Bunu sürdürmek ve bu iklimi güçlendirmek bizim elimizde" dedi.

Türkiye ve Hollanda'nın NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Wijnands, Türkiye'nin çevresindeki istikrasızlıkların ortasında sergilediği tutumun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama

Malatya Büyükşehir’den Uzunhasan’a güvenli ve modern yol

Maltepe'nin yeni binalarına estetik dokunuş

Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak

Kaleseramik Vakfı Üstün Başarı Bursu başvuruları için son gün 10 Ekim

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı