Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın aktifleri 160 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın aktifleri  160 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın aktifleri 160 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), 2025 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Banka, yılın ilk üç ayında aktiflerini 160 milyar TL, katma değeri yüksek projelere sağladığı finansman desteği ile kredi hacmini ise 102,4 milyar TL seviyesine taşıdı. Banka ayrıca net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artışla 1,8 milyar TL’ye yükseltti.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak 2025 yılında da uluslararası finans kuruluşlarıyla güçlü ilişkilerini sürdürdüklerini belirten Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Deprem bölgesinin ekonomik ve sosyal açıdan yeniden güçlendirilmesi yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda; Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi’nin ikincisi Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı. Proje kapsamında Dünya Bankası’ndan Bankamıza T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak.

Söz konusu kaynak ile; Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimiz ve komşu 7 ilimizde faaliyet gösteren işletmelerde istihdamın korunması ve ilave istihdamın yaratılması için gerekli yatırım ve işletme sermayesi finansmanı ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Böylelikle bölgedeki KOBİ’ler ve büyük ölçekli işletmelere uzun vadeli finansman sağlayarak, sürdürülebilir ekonomik toparlanmaya katkıda bulunacağız” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor!

Türkiye Bankalar Birliği Lojistik Sektörü Raporu yayımladı

25.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali start aldı

"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor

Bisiklet tutkunları, pedallarını TEGV’li çocuklara umut olmak için çevirdi

Yavru karaca korumaya alındı

Akaryakıta İran-İsrail savaşı zammı

Başkan Karalar'dan su israfı çağrısı

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Hataylı sörfçülere Türkiye Şampiyonası'nda 6 madalya

n11, DMSF Holding’e devredildi

Gazetecilerin ücretleri artık banka aracılığıyla ödenecek

İkinci el araç fiyatları Mayıs'ta 5 arttı... Piyasa yaz aylarında hareketlenecek

Elektrik arızalarında selektivite hayat kurtarır.... Eaton'dan dört öneri