Türkiye'nin 11. Ekolojik Köprüsü Trabzon'da Yükseliyor

Türkiye

Ganita-Pazarkapı arasında inşa edilen 250 metre uzunluğundaki çevre dostu köprü, 2025 sonunda hem yaya hem bisikletlilere hizmet verecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ganita ve Pazarkapı arasında yapımı devam eden çevre dostu ekolojik köprünün 250 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde olacağını bildirdi. Bakan Uraloğlu, yaya ve bisiklet yolu ile yeşil alandan oluşan köprüyü 2025 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye'nin 11. Ekolojik Köprüsü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da yapımı süren çevre dostu ekolojik köprüye ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu köprünün Türkiye'nin 11. karayolu ekolojik köprüsü olacağını söyleyen Uraloğlu, Karadeniz Sahil Yolu üzerine inşa edilen çevreci geçiş yapısının, yalnızca bir köprü değil; aynı zamanda yeni bir yaşam köprüsü olacağını vurguladı.

Çok Amaçlı Tasarım

Yapımı devam eden ekolojik köprünün Ganita ile Pazarkapı arasında yer aldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Çevre dostu köprü 250 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde olacak. Üzerinde 4 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2 metre genişliğinde yaya yolu ve 500 metrekarelik bir yeşil alan yer alacak. Böylece vatandaşlarımız sadece karşıdan karşıya geçmekle kalmayacak; yeşille iç içe bir deneyim yaşayacak." dedi.

Uzunluk Detayları

Bakan Uraloğlu, ayrıca 250 metresi köprü üzerinde olmak üzere toplam 347 metre uzunluğunda bisiklet yolu ve 250 metresi köprü üstünde, 32 metresi ise tabi zemin üstünde olmak üzere toplam 282 metre uzunluğunda yürüyüş yolu inşa edileceğini belirtti.

2025 Hedefi

Köprünün estetik mimarisi ve doğayla bütünleşen yapısıyla, Trabzon'a değer katacağını belirten Uraloğlu, yapım çalışmalarına 6 Aralık 2024'te başladıklarını hatırlatarak "Yaya ve bisiklet yolu ile yeşil alandan oluşan köprümüzü 2025 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de Kayıt Dışı Seyyar Satıcı ve Dilencilere Yönelik Ortak Denetim

Kahramanmaraş'ta Anaokulu Öğrencileri Masal Dinletisiyle Buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2026 İlan ve Reklam Vergisi Takvimini Açıkladı

Toroslar Belediye Başkanı, Doğal Yaşam Alanlarının Mali Yüküne Dikkat Çekti

Göktaş: Kamuda 13 Bin 385 Görme Engelli Vatandaş İstihdam Edildi

Konya'da Kar Mücadelesi: 31 İlçede 1.885 Personel ve 790 Araçla 24 Saat Hizmet

Altınordu'da 8 Yıldır Atıl Kalan Yer Altı Otoparkı Yenileniyor

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Temizlik Personeline Yönelik Müdahaleyi Kınadı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

İSTANBUL’DA YARIYIL TATİLİ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Mudanya'da Cemevi Projesi İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Evciler Belediye Başkanı Berrin Uğurlu, Kemer'de Necati Topaloğlu'nu Ziyaret Etti

Bursa'da karla mücadele çalışmaları gece gündüz sürüyor

Tepebaşı Belediyesi'nin Kadın Merkezlerinden 2025 Yılında Yoğun Hizmet

Eyüpsultan'da Emeklilere Yönelik Veremle Mücadele Semineri Düzenlendi