Türkiye’nin en uzun soluklu fotoğraf yarışması 27’nci kez ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin en uzun soluklu fotoğraf yarışması 27’nci kez ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin en uzun soluklu fotoğraf yarışması 27’nci kez ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor

“Törenlerimiz” konulu Geleneksel Türkiye 27. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni 14 Ocak 2023 Cumartesi Günü Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

ANKARA (İGFA) - Aktiffelsefe Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması, ülkemizdeki ve kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirasın, yöresel ve etnik geleneklerin ve değerlerin belgelenerek yaşatılması, hatırlatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra fotoğraf sanatını ve belgesel fotoğrafçılığını desteklemeyi amaçlıyor.

Ödül Töreni, saat 13:30’da, değerli Fotoğraf Sanatçılarımız Çerkes Karadağ, Murat Germen ve Mehmet Arslan Güven’in panelist olarak katıldığı, Edebiyatçı, Yazar İbrahim Karaoğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek, “Sanat ve Felsefe Bağlamında Günümüz Fotoğrafına Dair” konulu panel ile başlayacak, Ankara Kulübü Seymenlerinin gösterisinin ardından ödül töreni, müzik dinletisi, sergi açılışı ve açılış kokteyli ile tamamlanacak. Yarışma sergisi iki hafta boyunca Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

Dernek Başkanı Oya Uysal, yarışmayla ilgili olarak; “Jüri üyeleri arasında ’Fotoğrafın Ozanı’ olarak nitelendirilen Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç’ın da bulunduğu “Törenlerimiz” konulu yarışmada, renkli fotoğraf dalında “Efe” adlı eseriyle İzmirli sanatçı Ayses Ungan, siyah-beyaz fotoğraf dalında ise “Diploma” adlı eseriyle Konya’dan Mustafa Bülent Pirinçci birincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmanın Danışmanlığını uzun yıllardır Fotoğraf Sanatçısı ve Akademisyeni Mehmet Arslan Güven yapıyor.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Erzincan'da Yeni Atık Depolama Sahası Hizmete Hazır

Migros dağıtım merkezlerindeki çalışanları kadroya aldı

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nde karbon ayak izi eğitimi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Vali Erdinç Yılmaz'ı Ziyaret Etti

arabam.com'dan elektrikli araçlar için önemli hatırlatmalar

Dijitalde liderlikten küresel raflara... Sinoz'da 'hibrit' dönem

Nilüfer Belediyesi Balkan Mahallesi'nde Kaçak Barakaları Yıktı

Şahinbey Ampute Futbol Takımı, Şişli Yeditepe'yi 3-0 Mağlup Etti

Şahinbey Belediyesi, Unutulmaya Yüz Tutan Sedef Kakma Sanatını Yaşatıyor

Atık Kumaşlar Bez Bebek Sanatına Dönüşüyor

Perküsyon İmalatçısı Emin Bolat, Nilüfer'deki Söyleşide 33 Yıllık Yolculuğunu Anlattı

İzocam, İzocamflex ile 'Yılın Teknik Yalıtım Ödülü'nün sahibi oldu

Aksaray'da Katı Atık Tesisi Günlük 39 Bin kW Elektrik Üretiyor

Maltepe'de '3+1 Zombili'ye tam not

Şahinbey Belediyesi, Kar Yağışında Evlere Giderek Nikah Kıydı