Türkiye'nin gece müzeciliği Abu Dabi'de konuşuldu

Türkiye

Türkiye'nin gece müzeciliği Abu Dabi'de konuşuldu

Dünyanın önde gelen müzeleri, müze küratörleri, mühendisler, sanat tarihçileri, konservatörler ile sanat ve kültür profesyonellerini iki gün boyunca Abu Dabi’de buluşturan 2. Heritage Middle East  Fuar ve Konferansı’nda, Türkiye’nin gece müzeciliği de konuşuldu.

İSTANBUL (İGFA) - 10 – 12 Aralık 2024 tarihlerinde Abu Dabi’de düzenlenen 2. Heritage Middle East  Fuar ve Konferansı’nda Türkiye’nin gece müzeciliği de konuşuldu.

Etkinlik kapsamında SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi, firma olarak Efes ve Hierapolis Örenyeri’nde gerçekleştirdikleri aydınlatma uygulaması sayesinde dünyaya örnek olan Türkiye Gece Müzeciliği’ni anlattı.

Heritage Middle East’te, SICPA Türkiye olarak turizm sektöründe gerçekleştirdikleri uygulamalar ve turizmin geleceğine dair projeleri hakkında paylaşımlarda bulunan Sami Çebi, Türkiye’de ilk defa Efes Örenyeri’nde ardından da Hierapolis Antik Kenti’nde hayata geçirilen gece müzeciliği uygulamasının, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Dünyanın dört bir tarafından gelen turizm profesyonellerinin ilgiyle takip ettiği sunumunda Çebi; aydınlatmasını gerçekleştirdikleri Hierapolis ve Efes Örenyeri’nde, 2024 Nisan – Eylül döneminde geceleri toplam 360 binden fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını belirterek, “Bu sayede hem bu iki önemli kültür ve tarih mirasımızı çok daha fazla ziyaretçi gezdi, hem de ülkemizin turizm ekonomisine katma değer sağlanmış oldu” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer Belediyesi'nde Ramazan Bayramı öncesi personelle bayramlaşma töreni düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan'da 610 bin haneye ulaştı

Ardahan Belediye Başkanı Demir, Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, İnönü Mahallesi'ndeki Bayram Temizliğini Denetledi

Manavgat'ta Ramazan İftar Programları Ilıca Mahallesi'nde Sona Erdi

Kütahya Fuar Alanı, Çok Amaçlı Projeyle Yeniden Düzenleniyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan Ramazan Bayramı Mesajı: Barış ve Kardeşlik Vurgusu

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş'tan Ramazan Bayramı Mesajı ve Yardım Faaliyetleri

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nda Tramvaylar Ücretsiz Olacak

Konya'da Keçili Köprüsü Araç Trafiğine Açıldı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Personeliyle Bayramlaştı

Odunpazarı Belediyesi, Ramazan'da 110 Bin Kişiyi İftar Sofralarında Buluşturdu

Manavgat Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek'ten Ramazan Bayramı Mesajı

Haliliye'de Ramazan'ın Son İftarında Siyaset ve Halk Buluştu

Çeşme Jandarması, Yaşlılar Haftası'nda 98 Yaşındaki Vatandaşı Ziyaret Etti