Türkiye'nin 'Mühendis Kızları'nda ikinci faz

Türkiye

Türkiye'nin 'Mühendis Kızları'nda ikinci faz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mühendis olmak isteyen kız öğrencileri destekleyerek, mesleklerinin rol modelleri olmalarını hedeflediklerini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla sürdürdükleri “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesinin ikinci fazını başlattıklarını duyurdu.

Bakan Yanık, ilk fazda olduğu gibi mühendis olmak isteyen kız öğrencileri her alanda destekleyerek, mesleklerinin rol modelleri olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Mühendislik eğitimi alan veya alacak olan kız öğrencilerin eğitimlerini birçok yönden desteklemek üzere yürütülen projenin etki raporuna göre, kız öğrencilerin mühendisliğe ilgisi artarken, hatırlanacağı gibi Bakanlık ve proje paydaşları tarafından elde edilen olumlu sonuçlar üzerine “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesinin ikinci fazı Ocak ayında start vermişti.

Lise ve üniversitede okuyan kız öğrencilere yönelik iki ayrı programdan oluşan projenin ilk fazında devlet üniversitelerinin inşaat, çevre, endüstri, makine, elektrik/elektronik, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden öğrenciler programdan faydalanmıştı. İkinci fazda, kimya mühendisliği dalındaki kız öğrenciler de programa dâhil edildi. İlk fazda yüz yüze gerçekleştirilen faaliyetlere ikinci fazda çevrimiçi olarak devam edileceği öğrenildi.


Haber Kaynak : İGFA

UKOME'den "Mehtap" ve "Büyük Ada" turları kararı

"Fetih Sergisi" Gebze'de açıldı

Balıkesir'de korkunç kaza! Direksiyon hakimiyeti kaybedildi!

İstanbul’a 4 yeni millet bahçesi! 428 bin metrekarelik yeşil alan İstanbul’a kazandırıldı

Sağlıklı kemikler için bu meyveleri tüketin !

Flora Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tarihi fetih mesajı

Kurbanlıklar yüzde 25 arttı... TZOB'a göre 147 milyar TL'lik ekonomik hareket bekleniyor

Sosyal Etki Zirvesi’nden güçlü mesaj: Eşitsizliklerden eşitlik arıyoruz

3 Haziran'da pedallar geleceğe dönecek

İBB'den İstanbul'da 150 yeni taksi plakası

MEB gastronomi ve aşçılıkta ödüllendirdi

FIFA kokartlı kadın hakem Türkiye'de ilke imza attı

HSK’ya yeni üyeler atandı... Bakan Tunç’tan 'hayırlı olsun' mesajı

Klinik yatırım araştırmaları artışta