Türkiye'nin 'Uyku Raporu' açıklandı

Türkiye

Türkiye'nin 'Uyku Raporu' açıklandı

IKEA’nın dünya çapında uyku alışkanlıkları üzerine gerçekleştirdiği kapsamlı araştırma üzerine “Uyku Raporu 2025” yayınlandı.

İSTANBUL (İGFA) - IKEA’nın dünya çapında uyku alışkanlıkları üzerine gerçekleştirdiği kapsamlı araştırma üzerine “Uyku Raporu 2025” yayınlandı. 57 ülkede gerçekleştirilen ve 55.221 kişinin katılımıyla hazırlanan rapor, Türkiye’nin uyku alışkanlıklarını ve uyku kalitesini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor.

IKEA’nın Küresel Uyku Raporu’na göre, Türkiye’den ankete katıların yüzde 49’u kendini uyku sever olarak tanımlıyor ancak yine de Türkiye dünya ortalamasından 2 saat daha az uyuyor.

Türkiye, dünyanın en geç saatte uyuyan ülkesi olarak dikkat çekiyor. Uykuya geçme saati gece yarısı 00:00’dan sonra başlıyor, ancak uyanma saatleri dünya ile aynı yerlerde seyrediyor. Bu durum, Türkiye’nin uyku süresini kısaltan önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Üstelik her 3 kişiden 1’i uyku kalitesinden de memnun değil.

Türkiye’nin yüzde 19’u , uyku kalitesini artırmak için sesli kitaplar, podcastler, müzik, klima ya da vantilatör gibi yardımcı yöntemlere başvuruyor. Diğer taraftan yine araştırmaya göre,Türkiye’nin yüzde 85’i uyumadan önce telefonu elinden düşürmüyor. 18-24 yaş arası gençler yüzde 86 ile en yüksek kullanım oranına sahip.  

Türkiye’nin yüzde 64’ü yan yatarak uyumayı tercih ediyor ve sadece yüzde 3’ü tıpkı uyuduğu şekilde uyanıyor.

Türkiye’nin yüzde 68’i iyi bir uyku için düzenli bir odanın önemli olduğunu düşünüyor, Bununla birlikte, uyku aksesuarlar, yastıklar ve perdeler konfor unsurları olarak çokca tercih ediliyor ancak yatak odasının hava kalitesi ve sıcaklığı uyku kalitesini olumsuz etkileyen diğer unsurlar olarak öne çıkıyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: türkiye'nin 'uyku raporu' açıklandı

Kırmızı Başlıklı Kız Müzikali Keçiören'de Sahnelendi

Peşaver Şehitleri Ankara'da Anıldı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Alanya'da Demirtaş Mahallesi'nde Ulaşım Konforu Artıyor

Afetlere hazır, güçlü bir Eyüpsultan için

Eyüpsultan'da Altyapı ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Pamukkale'de Mobil Atık Toplama Aracı 28 Mahalleyi Dolaşıyor

“İşimiz Aşk” Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Bolu'da Çocuklara Yönelik Ücretsiz Kitap Okuma Etkinliği Düzenlenecek

Mehmet Ali Büklü, Vefatının 31. Yılında Kartal'da Anıldı

Kartal'da Çocuklara Yönelik Yeni Yıl Kutlamaları ve Tiyatro Gösterileri Başladı

Kartal Belediyesi, Soğuk Kış Günlerinde Vatandaşlara Sıcak Çorba İkram Ediyor

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın İnşasına 2026'da Başlanacak

1907 Travel resmen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredildi

Türk Deniz Ticaret Filosu Dünyada İlk 10'a Yükseldi