TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRKSAT 6A'nın şu ana kadar ki yapılan tüm testlerden başarıyla geçtiğini belirterek, "Yeni uydumuz TÜRKSAT 6A, 2024'te Haziran ayı içerisinde fırlatılacak" dedi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’'nin uydu serüveni TÜRKSAT 1B ile başlamıştı. Geçen zaman süresince Türkiye, bu alanda büyük mesafeler kat ederek, ilk yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’'yı hizmete sunmaya hazırlanıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRKSAT 6A çalışmalarında gelinen son aşamaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT 6A’'nın Mart ayı içerisinde yer tesliminin yapılacağını belirterek, sonrasında ise uydunun fırlatılmak üzere Space X firması ile yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek, haziran ayı içerisinde gerekli fırlatma işlemleri yapılacağını söyledi.

TEKNİK ÖZELLİKLERİYLE ÖNE ÇIKIYOR

TÜRKSAT 6A, tamamlandığında 42 doğu boylamında hizmet verecek ve yer merkezli bir yörüngede, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak.

7,5 kW güce sahip yerli ve milli haberleşme uydusu, 20 aktarıcı ile donatılacak. Uydu, Ku bantta hizmet verecek ve önceki uyduların erişmediği Güney-Doğu Asya gibi bölgelere de ulaşım sağlayacak.

TÜRKSAT-6A uydusunun montaj, entegrasyon ve testleri, TÜRKSAT, SSB ve TUSAŞ iş birliğiyle yapılıyor. Şu anda; Isıl Yapısal Yeterlilik Modeli, Mühendislik Modeli ve Uçuş Modeli olmak üzere 3 ayrı model üretimi planlanan TÜRKSAT 6A uydu projesinde, Isıl Yapısal ve Mühendislik Modellerinin üretim, entegrasyon ve testleri tamamlandı. Sistem seviyesi ilk fonksiyonel testleri, termal vakum testi, titreşim testi, akustik testi ile elektromanyetik uyumluluk testleri de tamamlanmış durumda.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: türksat 6a için geri sayım başladı

TMB: İnşaat sektörü büyüdü ancak zorluklar sürüyor

UTTS'de 2 bin 500 istasyona ulaştı

Çamlıca Kulesi 4 yaşında

PERYÖN'de Eylem Derya Özgür ile yeni dönem

TMMOB Bursa: Hukuksuzluğa ve baskıya karşı mücadele sürüyor

Sezen Aksu ve 50 kaybolmayan yıl

TOFAŞ play-off’ta yarı final için Bahçeşehir deplasmanında

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam dünyası ticaret ve finans iş birliğini güçlendirmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... Emekli ikramiyeleri yarın ödeniyor

6 yeni film vizyonda!

İzmir'de ‘Harezmî Eğitim Modeli’ sene sonu etkinliği gerçekleştirildi

4,5 milyar TL değerinde sahte döviz ele geçirildi!

Gençler iklim sorunları için buluştu

Yaratıcı Çocuk Festivali 6. kez Kadıköy'de... Etkinlikte Çilek'te yer alıyor

İstanbul Beylikdüzü’nde yaz çocuk etkinlikleri başladı