Ücretli çalışanlar yıllık bazda arttı

Ücretli çalışanlar yıllık bazda arttı

Ücretli çalışanlar yıllık bazda arttı

Ücretli çalışan sayısı yıllık bazda yüzde 3,4 artarken, aylık bazda 0,4 oranında azaldı. Yıllık bazda artış kaydeden sektörler yüzde 8,8'lik değişimle inşaat başı çekerken, yüzde 8,4 değişimin yaşandığı sektör konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyeti oldu.

ANKARA (İGFA) - TÜİK, Haziran ayına ilişkin Ücretli Çalışan İstatistikleri'ni yayımladı. 

Buna göre ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 3,4 oranında artarken, aylık bazda yüzde 0,4 oranında azaldı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı.

Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 15 milyon 82 bin 853 kişi iken, 2024 yılı Haziran ayında 15 milyon 601 bin 552 kişi oldu. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2024 Haziran ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,1 arttı, inşaat sektöründe yüzde 8,8 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,4 arttı.

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI AYLIK YÜZDE 0,4 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısının alt detaylarında aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektörü yüzde 0,4 ve ticaret-hizmet sektörü ise yüzde 0,1 azaldı.


Haber Kaynak : İGFA

Hamamözü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Ankara Büyükşehir Çocuk Meclisi'nin 30. Dönem Başkanı Yaman Akman Oldu

Sakarya'da öğrenciler ve kitap topluluğu için doğa ve tarih gezileri düzenlendi

Kahramanmaraş'ta Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteği İçin Ek Başvuru Süreci Başladı

Enerji Alanında Öğrencilere Uygulamalı Eğitim

Kahramanmaraş UNESCO Edebiyat Şehri unvanını aldı

Korkuteli Belediye Başkanı Kemer'deki Meslektaşını Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta İncelemelerde Bulundu

Pendik'te Yüzme Şenliği ile Cumhuriyet Coşkusu

Geyve'nin Eşme ve Bayat Mahallelerine Spor Kompleksi Yapılıyor

Hamamözü'nde Gazze için yardım kermesi düzenlendi

Bağlar'da Deprem Sonrası Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Kayseri'de 15 Mahalleye 213 Milyon TL'lik Yol Yatırımı İncelendi

Selçuklu Parkı'na Yeni Oyun Grupları Kuruluyor

Konya'nın Çeltik İlçesine 102 Milyon Liralık Kapalı Pazar Yeri Açıldı